• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Müslümanların Hürriyet ve Özgürlük Simgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAKARTA - Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya`nın Hürriyet ve bağımsızlık abidesi "İstiklal Camisi"nin her unsuru İslam`ın temel kural ve kaidelerini sembolize ediyor.

Endonezya`nın bağımsızlığının ardından ülkenin simgesi olarak devlet tarafından inşa edilen caminin yapımı 17 yıl sürmüş. Endonezya`nın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Sokarno`nun öncülüğünde 1961`de başlayan caminin inşası 1978`de bitmiş.
Caminin inşa sürecine aynı zamanda mimar olan Cumhurbaşkanı da dahil olmuş. İnşaat devam ederken vefat eden Sokarno`nun ardından yerine geçen Hacı Muhammed Suhar da inşaata devam ederek ülkenin ve Müslümanların en büyük hürriyet ve özgürlük simgesi bu yapıyı tamamlayarak hizmete açmış.

İstiklal camisinin ikinci imamı Şerifüddin Muhammed yaptığı açıklamada, caminin tüm avluları ve katlarıyla birlikte bayram namazlarında 200 bin kişiyi ağırladığını söyledi.

İstiklal camisinin beş katlı olarak inşa edilmesinin de önemi olduğu ifade edilirken, bu katların her birinin İslamın beş şartını simgelediği belirtiliyor.

Ülkede masrafları devlet tarafından karşılanan tek cami olan İstiklal, her gün onbinlerce kişinin katıldığı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir