• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
916 konut için kura çekimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" kapsamında yapımı devan eden 916 konut için düzenlenen törenle kura çekimi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehirde kura çekimi yaşandı. Şehitkâmil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alanda 250 bin kişinin yaşayacağı 50 bin konutluk proje kapsamında 3'üncü etapta 694, 4'üncü etapta ise 222 konut olmak üzere toplam 916 konut için kura çekildi.

Kura çekimi öncesinde, ev sahibi olmak için gün sayan vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşayan vatandaşlar, hayalleri gerçekleştiği için çok mutlu oldular.

Talat Özkarslı Spor Salonu'ndaki kura çekimi programında konuşan TOKİ Proje Müdürü Hasan Hüseyin Çelik, "Kuzey Şehir Projesinin" üçüncü ve dördüncü etabına yönelik kura çekiminin yapılacağını ifade etti.

Gaziantep'te herkesin ev sahibi olacağını belirten Çelik, "2 bin 733 kişi ev sahibi olmak için başvurdu. Bu vatandaşlarımızın hepsi bugün belki konut sahibi olamayacaklar ama hiç merak etmesinler. Proje kapsamında 5, 6, 7 etap çalışmaları devam ediyor. Gaziantep'te herkes ev sahibi olacak." dedi.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Kuzey Şehir Projesinin" mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

Şahin, "Bu iş, tek kişinin yapacağı bir iş değildir. Bu iş ekip işidir. O yüzden bütün milletvekillerine ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekibimiz çok sağlam olduğu için bu projeyi bitirmiş bulunuyoruz. Ev; umuttur, sıcaklıktır, gelecektir. Ev nedir? Sevgidir, muhabbettir, paylaşmaktır." diye konuştu.

Kentteki trafik oranının düşmesi için konuttaki arz talebin dengelenmesi gerektiğine işaret eden Şahin, "Bu işin bir hikâyesi bir gerekliliği var. Hepimiz biliyoruz. Şehrin yarısı gri alan, çarpık kentleşme. Şehir bir vücuda benziyor. Vücut sağlam çalışmazsa en küçük bir damar tıkansa hastalanıyoruz. Bu şehrin sağlıklı büyümesi, gri alanlardan kurtulması lazım. Başkalarının yaptığı gibi yapamazdık. Yıkıyorsun düzelmiyor, bitmiyor. Kentsel dönüşümle bir türlü düzelmiyor. Bir taraftan 150 bin çalışanı olan sanayisiyle üretim şehriyiz. Bu şehir, işçi şehri. Her gün işçileri ve çalışan esnafımızı şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Trafik oranının düşmesi konuttaki arz talebin dengelenmesi lazım. Buna dönük çalışmalar yapmak için yeni bir şeyler söylemek, umutlarınızı, rüyalarınızı gerçekleştireceğiz. Halka hizmet, hakka hizmettir." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2 ay sonra 2 bin konutun daha ihalesini yapacaklarını ve bunun için bir araya geleceklerini de sözlerine ekleyerek, konut projelerini anlatan sunumla salona gelen vatandaşları bilgilendirerek, 140 bin kişinin yaşayacağı Geneyik Bölgesi ve 11 milyon metrekareye kurulacak Bayramlı konut alanında da yeni yaşam alanlarının açılacağını aktardı.

Konuşmaların ardından 916 konut için kura çekildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir