• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Milli Eğitim Tercih Bürolarına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile imzalanan protokol çerçevesinde kurulan üniversite tercih danışmanlık büroları hizmet vermeye başladı. Bursa`da üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik oluşturulan danışmanlık büroları öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

2012 LYS sınavlarında başarılı olan ve üniversite tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Üniversitesinin işbirliği ile okullarda kurulan danışma bürolarına akın etti. Velileriyle birlikte bürolara gelen öğrenciler verilen hizmetten memnun olduklarını belirtti. Üniversiteye yerleşebilmek için bilinçli tercih yapmanın önemli olduğunu da vurgulayan öğrenciler, bu hizmetin verilmesinde katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İl genelinde tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 17 noktada danışma bürosu kurulurken, il merkezinde ise 6 okulda danışma hizmeti veriliyor. Osmangazi ilçesinde Necatibey ve Zübeydehanım Kız Teknik ve Meslek Liseleri danışma bürosu olarak belirlenirken, Nilüfer ilçesinde Ahmet Erdem Anadolu ve Fatih Liseleri, Yıldırım ilçesinde ise Ertuğrulgazi ve Ahmet Vefik Paşa Anadolu Liseleri danışma bürosu olarak faaliyet gösteriyor. Protokol kapsamında belirlenen danışma büroları tercihlerin son günü olan 3 Ağustos`a kadar hizmet verecek. Tercih yapacak öğrenciler danışma bürolarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. (Fethullah Özsoy- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir