• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Belçika`da Farklı İftar Yemeği Uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA - Mübarek Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde hayırsever vatandaşların camilerde verdikleri toplu iftar yemeği programları basında sıkça yer almaya başladı.

Toplu iftar yemeği verilen adreslerden biri olan El Gazali Cemiyeti, hafta 4 gün 130 ile 150 kişi arasında değişen ve aralarında Müslüman olmayan Belçikalı evsizlerin de bulunduğu vatandaşa kapılarını açıyor. İftarı veren hayırsever vatandaşlar belirlenen ücret dışında hiçbir işe karışmazken, Cemiyette gönüllülerden oluşan bir ekip malzemenin alımı dahil, yemeğin hazırlanması, servis edilmesi ve temizliği dahil her şeyi üstlenmiş. 10 küsur kişiden oluşan ekibin aileli olması, dolayısıyla hanımların çocuklarıyla yalnız iftarlamasını sebebiyet verdiğinden cemiyet bu yıl farklı bir uygulama başlatmış.

AMAÇ İNSANLARI KAYNAŞTIRMAK
Gönüllü çalışanların eşlerinin çoğu zaman tek başına iftarlamasının kendilerini üzdüğünü belirten Cemiyet Başkan Vekili Muhammed Temizkan, gönüllü çalışanların ailelerine bir yer tahsis ederek camide iftar yapmalarına olanak sağladıklarını, bu şekilde hem kendilerinin vicdanen rahat ettiğini hem de gönüllülerin memnuniyetlerini ifade ettiklerini söyledi.
İftar yemeklerinin ev yerine neden camide verildiğine de değinen Temizkan, \"Malumunuz Avrupa`daki evlerin mimarisi genelde küçük olduğundan, vatandaş en fazla 3-5 kişiyi misafir edebiliyor. Oysa camiler öyle değil. İsteyen aynı anda 150 kişiye -hatta daha da üzerinde- iftar yemeği verebiliyor. Üstelik cüzi bir ücret karşılığında bunu gerçekleştirmesi mümkün. Az öncede ifade ettiğim gibi hayırsever ücretini verdikten sonra kendisine bir gün belirliyoruz. O da o günde tanıdık, eş-dost ve akrabalarını camiye davet ediyor. Bu şekilde çoğu zaman camiyle arasına mesafe koyan kişileri de camiye ısındırmış oluruz.\" diyerek camide iftar yemeği verilmesine açıklık getirdi.

ÇOCUKLAR İÇİN KURAN DERSİ PROGRAMI
Son olarak cemiyetlerinde her gün Kur`an hatminin yanı sıra her gün farklı konularda sohbet programlarının da yapıldığı söyleyen Temizkan, çocuklar için düzenledikleri Kur`an eğitimi programının izin sezonu sonrası devam edeceğini belirterek velilerden çocuklarını kursa göndermesini talep etti.

Bu arada Belçika`da günlerin uzun olmasından ötürü iftar yerel saatle 21.45`te yapılırken, çoğu çalışanın oruçlu olarak günde 12 saat çalıştığı öğrenildi. (Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir