• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
Bakan Şimşek, Hasankeyflilerle İftarda Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Cuma günü Ankara`dan Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kozluk ziyaretinden sonra Cumartesi günü Hasankeyf`te Hasankeyf Kaymakamlığı ve Hasankeyf Belediyesi`nin Köprübaşında düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Hasankeyf`teki ilk durağı dar gelirli vatandaşların evleri oldu. Maliye Bakanı, ilk önce 100 yaşındaki Havva Bahçeci`nin evini ziyaret etti. Bakan Şimşek birkaç aile daha dolaştıktan sonra kendisini bekleyen çocuklara hediyeler verdi.

Daha sonra Köprübaşı`nda düzenlenen iftar sofrasına giden Bakan şimşek, İftar`dan önce kısa bir konuşma yaparak, Ramazan`ın huzur, barış ayı olduğunu belirterek, bu ayda bir araya gelmeyi önemsediğini söyledi.

Hasankeyf için ne gerekiyorsa yaptıklarını dile getiren Bakan Şimşek, "Hasankeyf`in alt yapısını iyileştiriyoruz. Hasankeyf yolunu duble yol yapıyoruz. İlk 40 kilometresi için ihale süreci başladı. İnşallah Midyat`a Mardin`e kadar devam edecek. Hasankeyf`te Beşirili bir arkadaş fabrika açacak. Burada 100`e yakın kişi iş ve aş bulacak. Fakirlerimize sahip çıkıyoruz. Yeni Hasankeyf inşa ediliyor. Orada her şey öngörüldü. Dolayısıyla burada yeni yerleşim yeri olacak ama vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını ne gerekiyorsa yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İftar yemeğine Batman Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Kanaat Önderleri, Hasankeyf`e bağlı köylerin muhtarları, Korucubaşı, ve yabancı turistler olmak üzeri çok sayıda vatandaş da katıldı.

İftar`dan sonra Hasankeyf`e bağlı Suçeken Köyünde Akşam namazı kıldıktan sonra, Balpınar köyüne geçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve beraberindekiler burada teravih namazı kıldıktan sonra ayrıldılar.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir