• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Nasrallah`tan Filistinlilere cesaret övgüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistinlilerin Nakba (felaket) olarak andığı ve İsrail’in kuruluş günü olan dün Lübnan, Suriye, Gazze’de düzenlenen gösteriler ve İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 civarında Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yaptı.

Iloubnan haber sitesinin haberine göre, Nasrallah, dün Suriye, Lübnan ve Mısır’dan işgal edilmiş Filistin topraklarına girmeye çalışan Filistinlilerin İsrail askerleri karşısındaki tutumunu ‘büyük bir cesaret’ olarak nitelendirdi.

Açıklamasında Nasrallah, “İsrail’in silahlı askerleri karşısında silahsız Filistinliler Suriye ve Lübnan sınırında yiğitçe direnmiştir” dedi.

Nasrallah, Filistinlilerin Nakba gününe uygun davrandıklarını ve kendi hakları olan, topraklarına dönme konusundaki kararlılıklarını ortaya koyduklarını söyledi. Filistinlilerin herhangi bir yere yerleştirilmesinden korkmaması gerektiğini de belirten Nasrallah, “Çünkü sizin ana kararınız kendi topraklarınıza dönmektir. Siz ne pahasına, kaç cana mal olursa olsun, kendi topraklarını özgürleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceksiniz” ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir