• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
Rusya AB`ye Karşı Çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğrhaber / dış haberler servisi

MOSKOVA - Rusya AB`nin yaptırımlara katılmayacağını ve özellikle gemilerin denetime izin vermeyeceklerini açıkladı. Öteyandan, Suriye`ye gitmek için çalışırken fark edilen "ALAİD” isimli Rus gemi gizemli bir kargo ile Petersburg limanında görülmüştü.

Rus diplomat şöyle açıklama yaptı: "Biz Suriye üzerindeki tek taraflı yaptırımlara karşı ilkeli ve tutarlı duruşu yinelemek istiyoruz. Biz uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması konusunda devletlerin egemenlik, iç işlerine karışmama ilkesi yanı sıra BM Güvenlik Konseyi imtiyazlarını aykırı eylemlerin uygulanması karşı duruyoruz. Biz hiçbir şekilde Suriye`ye yönelik AB`nin kısıtlayıcı önlemler onlara uygulamaya katılmayacağız ve Rus bayraklı gemilerin denetimine asla rıza göstermeyeceğiz."
Avrupa Birlipi Suriye`ye karşı ambargo olarak en son 17-ci yaptırım paketi kabul etti. Bu yeni yaptırımların özelliği ise Suriye giden gemileri ve uçakların muayene ve kkontrol etmek ve sağlamaktır. Bu da Beşar Esad rejimine silah tedariki engellemek içindir. Ancak, Avrupa Birliği isyancilara silah tedariki için herhangi bir açıklık veya önlem konusunda bir açıklık getirmedi. Ayrıca, Avrupa Birliği Suriye`nin savunma ve içişleri bakanlıkları dahil olmak üzere 26 kişinin ve üç kurum ve kuruluşları "kara listeye”dahil edecekler.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 25 Temmuz`da yaptığı açıklamada, Suriye`ye karşı kabul edilen yeni yaptırımlar başta BM olmak üzere önceki anlaşmalara aykırı olduğunu, söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir