• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Dağistan`da Çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış haber servisi
Mahaçkale`de mustakil bir evde bulunan Dağistan halk mücahidleri, rus işgalci SWAT, FSB ve Çevik Küvvet polisi tarafından önceki gece çembere alındı. Dün öğle saatlerine kadar Rus işgalcilerle çatışan Halk Mücahidleri, Rus işgalcileri tarafından evi ateşe vermekle, dışarı çıkmak zorunda kaldılar. Rus Haber Ajansı İnterfaks`ın verdiği bilgilere göre, Mücahidlerle birlikte eşleri de bulunuyordu.

Çıkan Çatışmalarda altı mücahidin şehid düştüğü gelen bilgiler arasında. Rus İnterfax Haber Ajansın verdiği bilgilere göre, Rus işgalcilerden ölen yok, hafif yaralanan özel birliklerine olay yerinde tibbi hizmet verildi. Görgü tanıkların verdiği bilgilere göre, işgalci Rus birliklerin kayıp verdiği açık. Ancak kendi kayıplarını gizlemektedir deniliyor.

Çatışmalarda en son sağ kalan bir mücahidin eşi, teslim ol çağrılarına cevap vererek teslim olmaya hazır olduğunu ifade etti ve dışarıya çıktı. Rus işgalcilerin yanına yaklaşmaya başladı ve yaklaşınca üzerine bağladığı bombayı patlattığını açıkladılar. İnterfaks Haber Ajansın verdiği bilgilere göre, çatışma yerinde üç kadın ve 6 erkek naşına rastlandı. Rus birlikleri kendi kayıplarını açıklamadılar.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir