• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Mersin`e Yeni Bir İmam-Hatip Lisesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin`de bulunan İmam-Hatip okulları arasında koordinasyonu sağlayan Mersin Akdeniz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Karaman, Mersin`in Toroslar ilçesinde iki yıl içinde yeni bir İmam-Hatip lisesinin açılacağı söyledi.
 
Akdeniz İlçesinde Dört İmam-Hatip Orta Okulu Açılacak
Yeni eğitim ve öğretim sisteminin getirdiği bir yenilik olarak İmam Hatip Ortaokulların önünün açıldığını ifade eden Karaman "İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile yaptığımız çalışmalar neticesinde Akdeniz Anadolu İmam-Hatip lisesi olarak koordinatör okul olarak görev yapmaktayız. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde şükürler olsun Mersin İlinin tüm ilçelerinde İmam-Hatip orta okulları açılacaktır. Akdeniz ilçesinde eski Fen Lisesi tamamen İmam-Hatip Orta Okuluna bırakıldı. Toroslar ilçesinde Abdulkadir Perşembe Vakfı İlköğretim Okulu, Yenişehir İlçesinde de Dumlupınar Lisesi, Mezitli İlçesinde de ise Mezitli İmam-Hatip Lisesi bünyesinde l İmam-Hatip Orta okul bölümleri açılacak, ayrıca merkez de 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Toroslar ilçesinde İlköğretim sekizinci sınıfından mezun olan öğrenciler için Hüseyin Güvercin ilköğretim okulunun bir bölümünü İmam-Hatip Lisesi açılmak süretiyle eğitim-öğretim başlanacaktır" dedi.
 
Ayrıca 2012-2013 eğitim öğretim yatırım bütçesiyle Toroslar ilçesinde 24 derslik bir İmam-Hatip Lisesi projesinin onaylandığını belirten Karaman, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Toroslar Belediyesiyle yaptığı görüşmeler sonucunda uygun bir yer bulunduğunu, bulunan yerin ise bügün kü Çağdaşkent Kız Meslek Lisesi yanında ki boş alan" ifadelerini kullandı.
 
Orta Okula Kayıtlar Beklentilerimizden Daha İyi
İmam-Hatip Ortaokulu kayıtları için ise ilkokul dörtten beşe geçenler için kayıtların alındığını söyleyen Karaman açıklamalarını şöyle sürdü: " Bunun dışında kalan beş, altı ve yedinci sınıflar ise kayıtlarını ortan kısma yapamamaktadır. Akdeniz İmam-Hatip Lisesi olarak tahminen bu yıl Ortaokula 300 civarında öğrenci bekliyoruz. Bu bizim tahminimiz İnşallah tahminlerimizde yanılırız da bu sayı iki katına da çıkar. Şuan başvuru yoğunluğu beklentilerimizden daha iyi, şuan internet üzerinden geçişler olmadığı için gelen velilerimizden geçici, bilgileri alıyoruz e-kayıt sistemi açıldığı zaman bilgilerini aldığımız öğrencileri internet üzerinden kayıtlarını yapacağız"
 
İmam-Hatip Ortaokul kısmına kızların isterlerse başörtülü gelebileceğini belirten Karaman, İmam-Hatip Ortaokul derslerinin içerisinde Arapça, İslam Tarihi, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, Siyer gibi mesleki derslerinde olacağını da söyledi.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir