• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
"Kitap okuma yarışmasının kaybedeni yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te umre ödüllü "40 Hadis 40 Yorum" kitap okuma yarışması kapsamında okullar düzeyinde gerçekleştirilen sınavda dereceye giren, yarıyıl tatilinde umre ibadeti için kutsal topraklara giden ve geçtiğimiz hafta ziyaretin ardından Gaziantep'e dönen öğrencilere yönelik bir program düzenlendi.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" ve "40 Hadis 40 Yorum" yarışmasında sınava katılan ve sınavda da dereceye giren 164 öğrenci, umre heyecanı yaşadı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 3 yıldır sürdürülen proje kapsamında umreden dönen öğrenciler ve ailelerine yönelik kentteki bir otelde düzenlenen yemek programında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okuma yarışmasında kaybedenin olmadığını vurguladı.

"Kitap okuma yarışmasının kaybedeni yok"

Yarışmaya 46 bin öğrencinin katıldığını anımsatan Vali Gül, "Bu organizasyonun kaybedeni yok. Bu yarışmanın haricinde 40 hadis ezberlendiği için ve onların anlamları öğrenildiği için kaybedeni yok. Bu yarışmaya yaklaşık 46 bin civarında kardeşimiz katıldı. Bu organizasyona maddi ve manevi katkı sunan Şahinbey Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Birçok belediye ve sivil toplum kuruluşları, valiliğimiz, milli eğitim müdürlüğümüz ve kaymakamlığımızla çok güzel işler yapıyor. Ancak çocukları umreye göndermek ve daha sonrasında aileleriyle bizleri buluşturmak çok önemlidir. 3 yıldır yapılan bir proje demek ki bu anlamda bir kurumsallaşma ve adil değerlendirme de var. Gençlerimizi ve alilerimizi tekrar tebrik ediyorum." dedi.

"Yeni yetişen neslin eğitimi bizler için çok önemli"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da her ay dağıtılan kitaplarla öğrencilerin okuma alışkanlığı kazandığına dikkat çekerek "Ben de en az çocuklarımız kadar heyecanlıyım ve mutluyum. Onların mutluluğuna, bu güzel ibadetlerine vesile olduğumuz için başta sayın valimize, il müftümüze, mili eğitim müdürümüze, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek adına Şahinbey Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz, istiyoruz ki yeni yetişen neslimiz bizden daha iyi olsunlar. Bu vatana, bayrağa, millete ve dinimize sahip çıksınlar. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

"79 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürdük"

Tahmazoğlu, "15 Temmuz'da gördük ki gençlerimiz en başta bayraklarını alıp meydanlara koştular. Bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını ve ne fedakarlıklar yapıldığını yerinde göstermek için Şahinbey Belediyesi olarak 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projesini başlattık. Şu ana kadar toplam 79 bin öğrencimizi bir ilke imza atarak uçakla Çanakkale'ye götürdük. Orada ecdadımızı ziyaret ettik. Oradan dönen gençlerimiz 'biz bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını yerinde gördük bizde bundan sonra daha çok çalışıp gayret edeceğiz' dediler." şeklinde konuştu.

"Dinimiz bize her zaman okumayı ve öğrenmeyi emrediyor"

Dinimizin ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, "Okumak gerçekten çok önemli. Dinimiz bizi her zaman okumaya, öğrenmeye, iki günü bir olmamaya 'ilim Çin'de dahi olsa gidin alın' diyerek bize ilmi emrediyor. Biz de her evde bir kütüphane olsun diyerek lise ve ortaokul öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz ve dağıtmış olduğumuz bu kitaplardan yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmalar neticesinde öğrencilerimizi 3 defa umreye ve Konya'ya götürdük. Bunların yanında bisiklet ve spor malzemeleri hediye ettik. Başarıyı da mutlaka ödüllendirmek lazım. Her yıl okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne bilgisayar ve başarılı olan öğrencilerimize kol saati hediye ediyoruz. Her vesileyle öğrencilerimizi iyi yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

"Kutlu bir yolculuk"

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu da yapılan projenin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Üç yıldır çok anlamlı bir proje çerçevesinde anlamlı yolculuklar gerçekleşiyor. 1989 yılında ben lise ikinci sınıfta iken kara yoluyla kutsal topraklara gitmiştim. Geldikten bir hafta sonra Mekke denilse ağlıyor Medine denildiğinde duygulanıyordum. Bu nedenle gençlerimizin yaptığı bu kutlu yolculuk çok önemli ve buna vesile olanlardan Allah razı olsun." dedi.

Şahinbey eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bolu yeni İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise kutsal topraklarda karşılaştıkları diğer ülkelerdeki Müslümanların, Türkiye Müslümanlarına gösterdiği ilgiye değindi.

Duygularını anlatan öğrenciler de kutsal toprakları ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bolu yeni İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir