• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Vanlılar Otomatik Kayıt Sisteminden Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Bu yıl okula başlayacak çocukların adrese dayalı olarak otomatik kayıt sistemi okul kayıtlarının yapılması velileri memnun etti.

 

Çocuğunun bu yıl okula başlayacağını söyleyen Lütfü Güldağ, otomatik kayıt sistemi hakkında memnuniyetlerini dile getirdi. Güldağ, \"Çocuğun 7 yaşına gelip de okula otomatik kaydolması güzel bir uygulama. Daha önce, gidip uğraşıyorduk. Okullarda kayıt parası alıyorlardı. Şimdi ise biz hiç uğraşmadan, çocuk otomatikman kayıt oluyor. Ondan sonra çocuğu alıp okula gidiyoruz\" dedi.

 

Şemseddin Altın ise, depremden sonra mahallerinde bulunan okulun yıkıldığını söyleyerek \"Bizim mahallenin eskiden okulu Vali Mithat Bey`di. Daha sonra bizi Akköprü`ye bağladılar. Şimdi ise Akköprü Fevzi Çakmak okulu da , Vali Mithat Bey okulu da yıkılmış. Şu anda askıda kalmışız. Çocuğumuz nereye kaydolacak bilemiyoruz\" ifadelerini kullandı.
İsmail Tutumlu adlı vatandaş ise, bu yıl bir torununun okula yeni başlayacağını belirterek \" Yalnız, okulumuz yıkıldığı için şu an okulumuz yok. Nasıl kayıt olacak bilmiyoruz. Büyük ihtimalle bu yıl gibi olur. Bu yıl bazı okullarda iki okul birden bulunuyordu. Herhalde yetişmeyen bu okullar da yine bazı okulların birleşmesiyle olacak. Ama bence bu kayıt sistemi çok iyi olacak\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir