• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
`Arakandaki Vahşet Müslümanların Birliğinin Olmamasındandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Arakanda yaşanan vahşeti kınadı.
 
Myanmar`ın Arakan bölgesinde Bosingva Müslümanlarına yönelik katliamları değerlendiren Özperk, İlke Haber Ajansına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özperk, Arakan`da Müslümanlara yönelik vahşetin nedeninin Müslümanlar arasındaki bir olmaması olduğunu söyledi.
 
İkinci Dünya savaşından sonra dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulme uğradığına dikkat çeken Özperk, "İkinci dünya savaşından sonra neredeyse dünyanın en ucuz kanı Müslüman kanı durumunda ve pozisyonundadır. Geçmiş yıllarda hep bunu gördük, yıllarca Afganistan`da gördük, Filistin`de görmeye devam ediyoruz, Irak`ta, Sudan`da, Eritre`de, Yemen`de Daha önce Mısır`da ve bu gün Arakanda bütün dünya Müslüman gündeminde bir zulüm, bir vahşet ve bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır" dedi.
 
Müslümanlar Arasında Ortak Bilinç Oluşturulmalıdır
Müslümanların zulum ve soykırım ve trajedilere maruz kalmasının yegâne sebebinin İslam ümmeti içersinde birliğin olmaması olduğunu ifade eden Özperk, "Bu da zulmü yapanın yanına kar kalıyor. Rusya yıllardır önce Afganistan`ı sonra Çeçenistan`a zulüm yaptı ve yanına kar kaldı ve kimse hesap sormadı soramadı. Bunun yanında İsrail, Amerika aynı şekilde zulüm yapıyor ve bu gün Budistler bunu yapıyorlar" şeklinde konuştu.
Müslümanların birlik ve beraberlik içersinde ortak bilinç ile hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Özperk "Özellikle Bangladeş`e sığınan Müslümanların bir torba yardım alabilmek için yaşadığı izdihamlar bizleri derinden üzmüştür. Hafta içi Memur-Sen genel merkezimiz, Mazlum-der ile beraber ve diğer yardım kuruluşlarıyla beraber Türkiye genelinde Arakanda ki Müslümanlara bir yardım kampanyası düzenledik" dedi.
 
Vicdanı Olan Sesini Yükseltip Bu Zulme Dur Diyecektir
Özperk " İslami kuruluşların hepsi inanıyorum ki bu insanlara yardım elini uzatacaktır. Yalnız şöyle bir hatırlatmada bulunayım Müslümanlara, şuan da aslında özellikle güney kentlerimizde Mardin, Urfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay`da da çok yoğun bir şekilde Suriyeli mülteci dramımız var ve bu insanlar unutulmamalıdır. İnanıyorum ki Müslümanlar Somali`ye, Filistin`e ve aklıma gelmeyen Müslüman ülkelerine yardım ettikleri gibi Arakandaki Müslümanlara gereken yardımı yapacaklardır. Vicdanı olan bütün dünya sesini yükseltip bu zulme dur diyecektir" dedi.
(M.Fatih Akgül, Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir