• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Avrupa’dan Gazze'ye yeni filo hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye Destek İçin Halk Komitesi'nin ve Millerce Gülücük Kafileleri'nin başkanı Dr. Isam Yusuf, Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması için muhtelif Avrupa ülkelerinden yeni bir deniz filosunu yola çıkarmak için hazırlıkların başlatıldığını bildirdi.

Dr. Yusuf, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında Özgürlük Filosu Birliği'nin yeni bir filo oluşturmak amacıyla birtakım çabaların olduğunu, önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapılacağını ifade etti. Yusuf, Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması amacıyla yola çıkarılması planlanan filonun gelecek Temmuz ayında hazırlıklarını tamamlamış olmasının beklendiğini dile getirdi.

Dr. Isam Yusuf bu arada Gazze'ye sağlık ekiplerinin sokulması için Mısır yönetimiyle bağlantıların da sürdürüldüğünü ve Gazze halkına destek amacıyla gidecek sağlık elemanlarının bölgeye girmesine izin verilmesi için Mısır'a taleplerin iletildiğini söyledi. Yusuf, bölgede binlerce yaralının bulunduğunu ve bölgedeki hastanelerin bu insanlara ulaşmakta, kendilerini tedavi etmekte yetersiz kaldığını vurguladı.

Yusuf bir yandan da ilaçların ve çeşitli insanî yardımların Gazze'ye sokulmasına imkân verilmesi için Mısırlı yetkililerle görüşmeler yapıldığını söyledi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir