• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Bakan Şimşek Kanaat Önderleriyle İftar Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ramazan ayında sık sık memleketi Batman`a gelerek çeşitli temaslarda bulunuyor. 27 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasını Batman`da hemşerileriyle geçirecek olan bakan Şimşek, ziyaretinin ilk gününde Kozluk`ta çeşitli ziyaretlerde bulundu ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

 

Bakan Şimşek`in Kozluk ziyaretine Batman Valisi Ahmet Turhan, Milletvekili Ziver Özdemir ve Defterdar Hasan Koca`da katıldı.

 

Bakan Şimşek`in Kozluk`taki ilk durağı, dar gelirli vatandaşların evleri oldu. Evdeki çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Şimşek, ailelerin sıkıntılarını paylaştı ve yardım sözü verdi. Bakan Şimşek ayrıca Kozluk sokaklarında yürürken çocuklara oyuncak dağıttı.

 

Ardından Tepecik Erkek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesinde kanaat önderleri ve muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından davetlilere bir konuşma yapan Bakan Şimşek, Batman Üniversitesi bünyesinde ilk yüksekokulun Kozluk`ta kurulacağını ve ödeneğinin teslim edildiğini belirtti.

 

Kozluk`ta birçok okul yapılacağını da müjdeleyen Bakan Şimşek, Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girdiğini, eski hastane binasının da Kız Meslek Lisesi`ne dönüştürüleceğini, geçen yıl 16 yerleşim birimine içme suyu götürüldüğünü, 51 kilometre asfalt yol ve 2 köprü yapıldığını söyledi.
Kozluk`a yeni ve modern bir hükümet konağı yapacaklarını, böylece vatandaşa daha kaliteli hizmet verileceğinin altını çizen Bakan Şimşek, Kozluk`ta 250 kişinin çalıştığı konfeksiyon atölyesini büyüteceklerini ve işadamlarının teşvik fırsatlarını kaçırmaması gerektiğini bir kere daha hatırlattı.

 

Türkiye`nin hak ve özgürlükler anlamında kat ettiği mesafe ile sorunları çözeceklerini, bu nedenle herkesin \"benim anayasam\" diyebileceği bir anayasa hazırladıklarını aktaran Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Kürt sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hemşehrim Hakkari`de bana Kürtçe matematik kitabı verdi. Birçok yerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri açıldı. Kardeşlik hukuku içerisinde geri kalan sorunları çözmemiz lazım. Fitneye fesada hiçbir zaman izin vermememiz lazım. İnanıyorum ki; Türkiye`nin hak ve özgürlükler anlamında kat ettiği mesafe ile sorunları çözeriz. Bu nedenle herkesin `benim anayasam` diyebileceği bir anayasa hazırlıyoruz. Bütün sorunları çözeriz yeter ki samimi olalım ve bölgede fitne fesada yer vermeyelim. Yeter ki huzur olsun.\"

 

Muhtarlar ve kanaat önderlerinden ilçenin sorunları hakkında bilgiler alan Bakan Şimşek, daha sonra bir kahvehaneye giderek vatandaşlarla sohbet etti. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir