• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 16 Mayıs Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Durdurun bu katliamı`
Saadet Partisi Batman Milletvekili adayı Salih Sevim, bölgemizde yaşanan katliamların durdurulmasını istedi.

`Sağlık Bakanı Recep Akdağ Batman`da`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in daveti üzerine Batman`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanına önceki hükümetlere göre 8 kat daha fazla yatırım yapıldığını söyledi.

Medya Gazetesi; `Şimşek`in anne ve babası Kürt`tür, bunun neresi ayrımcılıktır`
Bir dizi incelemelerde bulunmak için dün Batman`a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk-Kürt ayrımcılığının olmadığını kaydetti. Bakan Akdağ, "Ayrımcılık deniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in anne ve babası Kürt`tür. Bunun neresi ayrımcılıktır. Savaş olduğunda, dedelerimiz hep beraber şehit oldu" diye konuştu.

`Özel Oto `da can pazarı 3 Yaralı`
Batman`da etkili olan aşırı yağış ve sel suları nedeniyle taşan İluh Deresi az daha bir aracı yutuyordu. İluh deresine sürüklenen, araçta bulunan 3 kişi son anda il afet ve acil durum ekiplerince yapılan müdahale sonucu kendilerine uzatılan iple kurtarıldı.

Pusula Gazetesi; `Araç sel sularına kapıldı`
Batı Raman ve çevredeki dağlardan gelen yağmur suları cadde ve sokakları göle dönüştürürken, 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil sel sularına kapılarak İluh Deresi`ne düştü.

Doğuş Gazetesi; `Şimşek Kürt ben de Türk`üm bunun neresi ayrımcılık`
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Batman`a geldi. Valilik Makamında konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, "Ayrımcılık deniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in anne ve babası Kürt`tür. Benim de Türk`tür. Bunun neresi ayrımcılıktır. Savaş olduğunda, dedelerimiz hep beraber şehit oldu. Kim ayrım yapıyorsa yanlış yapıyor" dedi.

`12 PKK`lının ölümü yürüyüşle protesto edildi`
Şırnak`ta çıkan çatışmada öldürülen 12 PKK`lı için Gülistan Caddesi`nde toplanan kalabalık operasyonu protesto ederek Sanat Sokağı`na kadar yürüdü.

Mezopotamya Gazetesi; ` Bakan Akdağ: Sağlık alanında 8 kat daha fazla yatırım yapıldı`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in daveti üzerine Batman`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanına önceki hükümetlere göre 8 kat daha fazla yatırım yapıldığını söyledi.

Batman Postası Gazetesi; `Hizmetlerimiz ortada, kararınızı siz verin`
Sağlık alanında Batman ve bölgeye yapılan yatırımları anlatan Bakan Akdağ, önceki dönemlerde yapılan sağlık yatırımından 8 kat daha fazla sağlık yatırımının kendi hükümetleri tarafından yapıldığını belirtti.

`Batman 22 yaşında`
16 Mayıs 1990 tarihinde ilçe statüsünden İl statüsüne geçen Batman il oluşunun 22. yılını kutluyor.

Batman Gazetesi; `Batman`da "Sağlığı Konuştular`
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı konuşmada "Batman, geçmiş dönemlerde şu veya bu sebeplerden dolayı yetirince hizmet alamamış illerimizden birisiydi. Ama son 8,5 yıl içerisinde AK Parti hükümetleri döneminde Batman`a da bütün bölgedeki iller gibi hizmetler yağmur gibi yağmaya başladı." dedi.

Yeni Gün Gazetesi; `Sağlık Bakanı Akdağ: Kız gibi yöneticilerde gördük`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in daveti üzerine Batman`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Geçmişte yabancı devlet başkanlarının ya da cumhurbaşkanlarının karşısında öyle kız gibi oturan yöneticiler de gördük" diyerek Türkiye`nin bugün ki dik duruşuna dikkat çekti.

Gap Gazetesi; `Felaketten kıl payı kurtuldular`
Batman`da önceki gece etkili olan yağış, kenti ikiye bölen İluh Deresi etrafındaki bazı semtlerde yüzlerce ev ve işyerini sular altında bıraktı. 

Veysi Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir