• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Adana Basınından Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`nın yerel haber yapan gazetelerinden bazı başlıklar

 

ADANA GÜNAYDIN GAZETESİ: Cezası 5 Yıl
Adana`da öğrenim gördüğü üniversiteye ödevini yetiştirmek için otomobiliyle giderken radara takılıp kendisine `dur` işareti yapan 49 yaşındaki trafik polisi Recep Önder`e çarparak ölmesine neden olan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Rabia Rana Çelik 5 yıl hapis cezasına mahküm edildi. Tahliye edilen Çelik`e yurtdışı yasağı verildi.

 

Kaynana-Gelin Kavgası Muhtarı Katil Yaptı
Adana`da eşiyle devamlı kavga eden annesi ve kız kardeşini dövdüğü iddiasıyla kayınbiraderi 33 yaşındaki Metrin Alper`i tabancayla öldürdüğü iddia edilen köy muhtarı 39 yaşındaki Mustafa Akgöz hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Savcı, annesi ve kız kardeşini dövdüğü için cinayeti işlediği gerekçesiyle muhtar Akgöz`e verilecek kararda haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

 

Kızılay Hareketi Seyhan`da
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Seyhan Şube Başkanı Eyüp Azan`ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Genel Başkan Akar, Seyhan Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini yaptıkları çalışmalar ve fedakarlık için teşekkür etti.

 

ADANA GÜNEY HABER GAZETESİ: Anne ve Çocuklarının Ekmek Mücadelesi
Adana`nın Merkez İlçesi Yüreğir`de iftar saatine 5 dakika kala çekilen bir fotoğraf karesinde bir kadın 3 küçük çocuğuyla çöpü karıştırıp, ekmeklerini çıkartabilecekleri atık malzeme topluyor. Yüreğir`de çekilen bu fotoğraf karesi kentteki yoksulluğu da gözler önüne seriyor. Yavuzlar Mahallesi`ndeki TOKİ Aksantaş Konutları`nda çekilen fotoğraf karesi, bir annenin çaresizliğini ortaya koyuyor.

 

Bir Babanın Evlat Acısı
Adana`nın Ceyhan ilçesinde işsiz olmasına rağmen, 3 çocuğuna bakmaya çalışan bir baba, doğuştan her iki ayağı da içe dönük oğlunu, 6 yıl önce ameliyat ettirdi. Ancak, iddiaya göre; `doktor ihmali` nedeniyle küçük çocuğun ayağı kangren oldu. Baba Ali Çiçek, \"Oğlumun şimdi de kangren olan bacağını kesmek istiyorlar. Ben bu acıya nasıl dayanırım\" diyerek gözyaşı döktü.

 

Narenciye Üreticisin Umutları Yıkıldı
Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Arman, narenciyede yeni sezon hasadında özellikle bazı çeşitlerde yüksek verim kaybı yaşanacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Arman, bu sezon yüksek çiçeklenmeyle başlayan sezonda, çiçeklerin meyveye dönüşmesinin ardından yaşanan dökümlerin çiftçide hayal kırıklığı yaşattığını açıkladı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir