• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Hüseyin Çelik, Polislerin Sıraya Dizilmesine Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hatay`da polislerin `canlı teşhis`e çıkarılmasıyla ilgili Hatay Valiliği yazılı açıklama yaptı ve eylemi yürütülen adli işlemin bir parçası olarak` gösterdi.

Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesinde AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu`nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu`nun adının karıştığı olayla ilgili, basında yer alan görüntülerin, ``ilçe emniyet müdürü ve müştekilerin avukatlarının huzurunda, olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin tespiti için, savcılığın talimatı ile yapılan `teşhis işleminin` görüntüleri ve yürütülen adli işlemin bir parçası`` olduğunu bildirdi.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, 27 Temmuz 2012 Cuma günü basına yansıyan ``Emniyette skandal`` ve ``Polisleri suçlu gibi dizdiler`` başlıklı haberde, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu`nun oğluyla tartıştığı iddiasıyla Komiser Yardımcısı Murat Emer`in görevinden alındığı, polislerin ellerine numara verilerek teşhis için duvara dizildiği iddialarına yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 29 Haziran günü saat 17.40 sıralarında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde görevli polis memuru Alper Atilla ile Emniyet lokalinde işçi olarak çalışan Ömer Uzun arasında tartışma çıktığı, daha sonra İstemi Kağan Türkoğlu`nun da katıldığı tartışma sonrasında Ömer Uzun`un işine aynı gün son verildiği bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti:

``Söz konusu kişiler arasında geçen olaylar nedeniyle durum adli ve idari soruşturmalara konu olmuştur. Hem adli hem de idari işlemin devam ettiği olayın akabinde Komiser Yardımcısı Murat Emer`e 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun ilgili maddeleri gereğince soruşturmanın selameti açısından Dörtyol Kaymakamlığı tarafından görevden el çektirilmiş, ön soruşturmanın tamamlanmasını müteakip 17 Temmuz 2012 tarihinde tekrar görevine başlatılmış, soruşturmacının gerekçeli teklifi üzerine Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Polis Memuru Alper Atilla, Hatay`ın başka ilçelerinde görevlendirilmiştir.

Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı`nın 29 Haziran 2012 tarih ve 2012/3382 hazırlık sayılı talimat yazısı ile darbedildiklerini iddia eden müşteki İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun`a darp olayına karışan polis memurlarının tespiti amacıyla `canlı teşhis` yaptırılması talimatlandırılmıştır. Basında yer alan görüntüler İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ve müştekilerin avukatları huzurunda olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin tespiti amacıyla savcılığın talimatı ile yapılan `teşhis işleminin` görüntüleridir ve yürütülen adli işlemin bir parçasıdır. Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır.``

OLAY NASIL OLDU

İddialara göre, Emniyet Müdürlüğünün kantinini işleten AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, polis memuru Alper Atilla ile tartıştı. Atilla’yı sürdürmekle tehdit eden Uzun, üniformasını çıkarmasını istedi ve arkadaşı, AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun oğlunu olay yerine çağırdı. İstemi Kağan Türkoğlu da emniyet bahçesine geldi. Olaya müdahale eden komiser yardımcısı Murat Emer, vekilin oğlu Türkoğlu’na “Memurumla bu şekilde konuşamazsın” uyarısında bulundu.Olaydan sonra da Türkoğlu ve Uzun, ellerine numaralı kağıtlar verilerek bekletilen polislerden Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis memuru Alper Atilla’yı teşhis etti.

 
POLİSLERİN SIRAYA DİZİLMESİNE TEPKİ
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu`nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ve arkadaşının dayak yediğini iddia etmişti. İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde ise polislerin ellerine numaralı kağıtlar verilerek sıraya dizilip, vekilin oğlu tarafından teşhis edilmesi görüntüleri basına yansımıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından açıklama yapıldı.
 
HÜSEYİN ÇELİK`TEN AÇIKLAMA GELDİ
Polislerin böyle bir muameleye maruz kalmalarını tasvip etmediklerini belirtirken, Hatay Valiliği`nin konu ile ilgili soruşturma açmasının yerinde olacağını kaydeden Hüseyin Çelik`in açıklaması şöyle:
 
"29 Haziran 2012 tarihinde Hatay`ın Dörtyol ilçesinde, Hatay milletvekillerimizden Hacı Bayram Türkoğlu`nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu`nun da adının karıştığı bir olay meydana gelmiş ve olay savcılığa intikâl etmiştir. Savcılık, davalı olan bazı polis memurlarının, müştekî İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun tarafından teşhis edilmesini talep etmiştir. Kimin haklı kimin haksız olduğuna elbette ki bağımsız yargı karar verecektir. Ancak teşhis amaçlı olsa da bazı emniyet mensuplarının basına yansıyan görüntülerde olduğu gibi bir muameleye maruz kalmasını parti olarak asla tasvip etmediğimizi, Hatay Valiliği`nin konu ile ilgili soruşturma açmasını yerinde bulduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir