• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Susuz Kalan Köylülerden Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Kahta`ya bağlı Salkımbağı köylüleri Recep İçme Suyu projesi kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kendilerine verilen içme suyunun çok yetersiz olduğunu, insanların adeta susuzlukla mücadele ettiklerini belirterek Kahta Kaymakamlık binası önünde basın açıklaması yaptı. Bu sıkıntının birçok köyde devam ettiğini dile getiren köy sakinleri, hükümete seslenerek su ve yol sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Basın açıklamasını köylüler adına Kasım Turan okudu. Köy nüfusunun 3 binden fazla olduğunu ve köylerine bırakılan suyun içme suyu ihtiyacını asla karşılayamadığını belirtti. Turan, \"Köyümüz susuzluktan kıvranmaktadır. İçme suyu bulamayan vatandaş köyde birçok su kuyusu açtı. Fakat açılan su kuyulardan çektiğimiz sular sağlıklı değildir. Bazı köylüler ise römorklar ile su taşımakta ve o getirdikleri suları mecbur olduğu için içmektedir. İçtiğimiz bu su hamile bayanları ve küçük çocukları hasta yapmaktadır. Kaymakamlığa defalarca başvuruda bulunduk fakat su problemimiz çözülmedi. Bu Ramazan ayında içecek su bulamıyoruz\" dedi.

Yanlarında getirdikleri siyah çelengi kaymakamlık önüne bırakmak isteyen köy sakinlerine polis engel oldu. Bunun üzerine kalabalık Kaymakam Metin Esen ile görüşmek istediklerini belirttiler.

Grup içinde 4 kişi Kaymakamlığa çıkarak sorunlarını ilettiler. Basına kapalı yapılan görüşmenin sonunda açıklama yapan köylüler, yapılan görüşme neticesinde Kaymakam Esen`in sorunu bir hafta içerisinde çözeceklerini ifade ettiğini belirttiler.

Grup daha sonra, AK Parti İlçe Teşkilatı binasına geçti. Köylüler, burada yaptıkları açıklamada Salkımbağı köyünden sadece AK Parti`ye oy çıktığını fakat buna karşılık hizmet alamadıklarını belirterek, alkışlar eşliğinde siyah çelenk bıraktılar.

Köy sakinleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. (Fatih Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir