• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
TESSEP’ten ailemizi güçlendirmeliyiz uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mehmet Erkan Yavuz/DOĞRUHABER

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), Mersin’in Tarsus İlçesi’nde "Aile Kalemiz ve Mahremiyetlerimiz" konulu bir seminer düzenledi. Seminerde konuşan platformun Genel Koordinatörü Aynur Sülün, aileye çok yönlü saldırı olduğunu ifade ederek önemli uyarılarda bulundu.

“TEHLİKE ÇOK BÜYÜK, ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI KORUMALI”

 Çocuklara küçük yaştan itibaren mahremiyet noktasında eğitim verilmesi gerektiğini belirten Aynur Sülün, "Çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren mahremiyet sınırları konusunda eğitmeliyiz. Giyim kuşamlarında, hal ve davranışlarında sahip olmaları gereken ölçüleri kavratmalıyız. Yüce dinimiz her konuda bizlere ölçü belirlemiş, hiçbir konuda başıboş bırakmamıştır. Bu konuda en büyük görev annelere düşüyor. Anneler küçük yaşlardan itibaren çocuklarına hayali, edepli ve ahlaklı bireyler olmayı öğretmelidir. Sürekli yönlendirmeli, bu konudaki yönlendirmeleri buluğ cağına bırakmamalıdır. Bizzat buluğ çağında bunlar oturmuş olmalıdır. TV’de her türlü açıklığı saçıklığı, kötü ahlak sahibi insanları izleyen çocuklarda mahremiyet algısı zarar görüyor. Üstelik TV, internet yayinciliği ve eğitimdeki müfredat çocuğun üzerindeki anne- baba otoritesini yıkmaya yönelik. Onun için anne babaların çocuk üzerindeki tesiri azalıyor. Yönlendirme güçleri zayıflıyor. Anne babalar çocuklarını bunca tehlikeye karşı, bunca kuşatılmışlığa karşı korumaya almalıdır.“ şeklinde konuştu.

“DAİMA TEYAKKUZDA OLMALI, AİLE KALEMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

“Şuan her yönden mahremiyete, aileye, haya ve edep duygularına yönelik bir saldırı var.” diyen Sülün, konuşmasına şöyle devam etti: “Şeytan ve dostları haya ve mahremiyet cephesine karşı saldırıya geçmişse biz anneler de o cepheyi kuvvetlendirmeliyiz. Bunu bilinç vererek, şefkatle, sevgiyle yapmalıyız. Çocuklarımızı TV ve internet yayıncılığından uzak tutmalıyız. Biz ebeveynlerin çocukları üzerindeki etkiyi devre dışı bırakmak için çalışan şer güçler, onları kendi kararlarını kendileri veren bireyler haline getirmeye çalışıyor ki kolay yönlendirebilsinler.  Geleneğin, ahlakin, dinin, büyüklerinin etkisini kırarak yalnızlaştırdığı çocuklar çok daha kolay yönlendirebiliyor. Onun için teyakkuzda olmalı, aile kalemizi güçlendirmeliyiz. Bediüzzaman Said Nursi Hz. "Ayıpların, kötülüklerin deşifre edilmesi masum zihinleri bulandırır, kirletir". Belki kişiliği oturmuş, ahlak sahibi bir Müslümanın aniden karşısına çıkan bir çirkin görüntü onu pek fazla etkilemez. Ama bir gencin, bir çocuğun ruhunu kirletmeye, hayatını alt üst etmeye, algılarını değiştirmeye sebebiyet verebilir. Çocuklarımızı çirkinliklerin sınırsızca deşifre edildiği TV ve internetten koruduğumuz oranda bir çok kötülüğü duymasının, görmesinin önüne geçmiş oluruz Bizler, iman edenler olarak ahlak tanımayan, hayatları kirli insanların TV ve internetle aile kalemizin içerisine girmelerine izin vermemeliyiz. O kaleyi bütün zararlı etkenlere karşı sığınılmış emin bir yer haline getirmeliyiz. Ailedeki sıcaklığın, dayanışmanın, sevginin yerini hiçbir şeyin tutmayacağını çocuklarımıza kavratmalıyız. Boş takıntı ve evhamlara, bencil arzularımızla meşgul olmamalı, ailemize karşı açılan savaşın farkına varmalıyız. Evlatlarımızla sımsıkı kenetlenmeli, onları şeytan ve dostlarına yem etmemeliyiz.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir