• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Ergenekon`da Tahliye Talepleri Karara Bağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ergenekon Davası`nda Mahkeme Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Veli Küçük`ün de aralarında bulunduğu 65 sanığın tahliye taleplerine red cevabı verdi.

Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocak ve Bora Ballı için tahliye kararı verildi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Emekli generaller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız`ın da aralarında bulunduğu 273 sanığın, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı davada 210`uncu duruşmaya devam edildi.

Duruşmada mahkeme tahliye taleplerine ilişkin kararını açıkladı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin olarak celse arasında Cumhuriyet Savcısının yazılı mütalaasının alındığını bildirdi.

Üye hakim tarafından 68 tutuklu sanığa ilişkin karar tek tek okundu.

Mahkeme aralarında Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Veli Küçük`ün Mehmet Haberal , Mustafa Balbay ve Doğu Perinçek`in de aralarında bulunduğu 65 sanığın tahliye talebini reddetti.

Mahkeme red gerekçesi olarak, üzerlerine atıla suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesini gösterdi.

Aynı davada yargılanan tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Muzaffer Şenocok ve Bora Ballı için ise tahliye kararı verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir