• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Seyhan`daki Camilerden Arakan`a 80 Bin TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Türkiye Diyanet Vakfı`nın Burma`nın batısındaki Arakan bölgesinde zulme uğrayan Müslümanlar için başlattığı Yardım Kampanyası çerçevesinde Seyhan Müftülüğüne bağlı Camilerde yardım toplandı. Cuma namazı sonrası tüm camilerde toplanan yardıma halkın büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

 

Cuma namazı öncesi vaaz eden Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Uzakdoğu ülkesi Myanmar`ın (Burma) Arakan bölgesindeki Müslümanların durumuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

 

Şuana kadar camilerden gelen yardımın 80 bin TL`yi geçtiğini ifade eden Uzun, İleriki günlerde bu yardımın katlanacağı ümidini taşıdıklarını söyledi.
Adanalılar iftarlarını bölgedeki Müslümanlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Uzun, \"Ben buradan değerli Seyhanlılara, görevlilerime ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Dünyanın her tarafında kolsuza kol, yolsuza yol, akan gözyaşına mendil olabilme Lütfü`ne erişen necip milletimizin evlatları olarak yapılan bu büyük yardım çevremize ve dünyaya büyük bir örnek teşkil etmiştir. Allah hepimizden razı ve hoşnut olsun \"dedi.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir