• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
DEAH`ta Çocuk Doktoru Krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Elazığ yolu üzerinde bulunan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde çocuk doktoru krizi yaşanıyor. Hastaneye tayin olan çocuk doktorlarının en fazla 2 ay görevden sonra başka bir ilçeye geçici görevle gönderilmesi hasta yakınlarını çileden çıkardı.


Son olarak bugün beyninde su toplanmış bir şekilde acil olarak hastaneye kaldırılan Hekim Noyan isimli çocuk hasta, doktorun olmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.


Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde iyi bir çocuk doktorunun olduğunu duyan hasta yakınları çocukları fenalaşınca acil bir şekilde Karacadağ`a bağlı Karabahçe köyünden hastaneye geldi. Ancak çocuk doktorunun başka bir ilçeye geçici görevle gönderildiğini öğrenen hasta yakınları ne yapacaklarını şaşırdılar.


Bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Amca Ömer Noyan, \"Hastanede çocuk doktoru yok. Bu inanılacak gibi değil. Yeğenim Hekim Noyan`ın durumu çok acil biz bu hastanenin bölgeye bile hizmet verdiğini duyduk. Bölgenin en iyi doktorlarının burada olduğunu öğrendik ancak acil olarak geldiğimizde kocaman araştırma hastanesinde çocuk doktorunun başka bir ilçeye Geçici görevle gönderilmeleri öğrenen ve başka çocuk doktorunun olmadığını gördük. Bu durum bizi çok şaşırttı ve zor duruma bıraktı. Onca yol boşuna geldik. Benim gibi onlarca hasta yakınları bu sıcaklarda perişan oldular. Sağlık müdürlüğü geçici görevle gönderildiğini söylediler. Bizde basına haber verdik ancak sesimizi böyle duyururuz dedik. Sağlık bakanlığına şikâyetimizi dile getireceğiz\" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir