• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Qamışlı`da Esad-PKK İşbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin`in Nusaybin ilçesi sınırında bulunan Suriye`nin Qamışlı kentinde, rejim güçlerinin çekilmesi için süre verilmesinin PKK ve Beşar Esad`ın muhalifleri ortaya çıkarmak için tuzak olarak hazırlandığı iddia edildi.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Qamışlı bölgesi PKK ve PYD tarafından kontrol ediliyor. Yine iddialara göre, çoğu resmi işlem yerleri Esad`a bağlı ordularla PKK tarafından idare ediliyor.
 
12 Muhalif Öldürüldü
Esad güçlerinin Qmışlı`yı boşaltacağı ve PKK tarafından yönetileceği yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Suriyeli bir kaynak, Esad güçleri bir oyun yaparak Qamışlı`da yaşayan muhalifleri deşifre etmek için böyle bir yola başvurdu. Yaptıkları bu oyun sonucu ortaya çıkan muhalif yanlılarından 12 kişi öldürüldü, 15 kişi yaralı olarak tutuklandı" dedi.
 
Qamışlı bölgesini ve diğer Kürt bölgelerin kontrolünün PKK tarafından yapıldığını söyleyen Suriyeli kaynak, her mahallede böyle gurupların olduğunu ve halkı tek tek arayarak üzerinde silah yakalanan ve muhalif olduğu anlaşılan kişileri Esad `a bağlı ordulara teslim ettiğini iddia etti.
 
Esad tarafından bu kişilere silah da verildiğini söyleyen Suriyeli kaynak, diğer bölgelerde yoğun çatışma yüzünden Kürt bölgelerinde kontrolün kısmi olarak PKK`ye verildiğini söyledi.
 
Ayrıca Nusaybin`den görünen siyah dumanın Qamışlı`dan olmadığını belirten yerel kaynaklar, dumanın yakın bölgelerde çıkan çatışmanın ve Esad güçleri tarafından bombalanan yakın köylerden çıktığını iddia etti. (Halil Akbalık - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir