• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Aras da `Yasakçı` Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Kozyatağı şubesinde başörtülü olarak görev yapan Kızılay çalışanını kovmasıyla gündemde olan CarrefourSA`ya tepkiler sürerken, ülkenin tanınmış bir başka şirketinde de başörtüsü karşıtlığı yapıldığı ortaya çıktı.

PRENSİPLERİ GEREĞİYMİŞ!

Akit`ten Fatih Akkaya`nın haberine göre, bu şirket, taşımacılık sektöründe “öncü” olmakla övünen ARAS Kargo. Firmada prensip gereği başörtülülere iş verilmiyor. Yetkililerin övünürcesine verdiği bilgilere göre, ARAS Kargo`da acentelerde bile hangi pozisyonda olursa olsun başörtülü çalışana asla müsaade edilmiyor. İş başvurusunda bulunan kişi başörtülü ise, önce başını açıp açamayacağı soruluyor.

SON OLAY KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NDE YAŞANDI

Yozgat Yerköy`den Kayseri`ye gelerek ARAS Kargo Bölge Müdürlüğü`ne iş başvurusunda bulunan bayan, başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildi. Görüştüğümüz ARAS Kargo Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkilileri olayı doğrularken, şu savunmada bulundular: “Burası bir bölge müdürlüğü. Genel Müdürlüğün prensibi böyle. Türbanlı çalıştırmıyoruz. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Üzülerek reddettik…”

GENEL MÜDÜRLÜK DE DOĞRULADI

Bunun üzerine ARAS Kargo Genel Müdürlüğü yetkilileri ile de görüştük. İnsan Kaynakları, Özlük İşleri ve Kurumsal İletişim yetkilileri, bu çağdışı prensibi hatırlattı. ARAS Kargo Genel Müdürlüğü`nde 0 (216) 538 55 00 numaralı telefondan ulaştığımız bu yetkililer aynen şu ifadeleri kullandılar: “Firmamızın prensibi gereği türbanlı çalıştıramıyoruz. Gelen başvuruları nazikçe reddediyoruz. Kişi başını açmayı taahhüt ederse, iş başvurusunu değerlendirmeye alıyoruz.”

9 BİN ÇALIŞANI VAR, 1 TANE BAŞÖRTÜLÜ YOK

ARAS Kargo yetkilileri şöyle devam ettiler:

“8-9 bin çalışanımız var, bir tane türbanlı yoktur aralarında. Çünkü yasak. Genel Müdürlük`te ve bölge müdürlüklerimizde olduğu gibi şubelerimizde de yasak. Çalışanlarımızdan firmamızın üniformasını giymelerini istiyoruz. Bu üniformanın altı pantolon. Türbanlılar zaten bu üniformayı giymek istemeyecektir, bu şekilde çalışmak istemeyecektir.”

 

ARAS KARGO HABERDE GEÇEN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Aras Holding ve Aras Kargo adına yapılan açıklamada `Yeni Akit gazetesinin Aras kargo`nun başörtülüleri işe alınmadığı` iddiaları ile ilgili şöyle denildi:

"30 yılı aşkın süredir Türk ekonomisine katma değer sağlayan Aras Holding ve Aras Kargo olarak, bugün Yeni Akit gazetesinde `Aras da yasakçı çıktı` başlıklı haber şirketimizde büyük üzüntü ile karşılanmıştır.
Aras Kargo İnsan Kaynakları Politikaları doğrultusunda ırk, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkese eşit yaklaşım birincil önceliktir. İşe alım sürecinde adaylarla ilgili kriterler iş ilanlarında belirtilmekte; yapılan tüm başvurular, belirtilen kriterler doğrultusunda incelenmekte ve hiçbir ayrım söz konusu olmadan pozisyona en uygun adayın işe alımı yapılmaktadır.

Aras Kargo`da işe başvuran kişilerin pozisyonun gerektirdiği kişisel yetenek ve niteliklere sahip olması esastır. Bugün 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 790 şubesi, 3 bin araçlık filosu ve 8 bin 800 kişilik uzman kadrosuyla Türk halkına hizmet veren Aras Kargo`nun Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm kültürlerden çalışanı bulunmaktadır.

Haberde bahsi geçen konu, görüşü alınan personellerimizin Aras Kargo ailesine yeni katılması, İnsan Kaynakları Politikalarımıza tam anlamıyla hakim olmamaları, kurum sözcülüğünü yapabilecek yetki ve yetkinliğe sahip bulunmamalarına rağmen inisiyatif alarak kişisel görüşlerini ifade etmelerinden kaynaklanmıştır. Bu personellerimiz hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Aras Kargo"

Bu haberler de ilginizi çekebilir