• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Araçlar Ücretsiz, Şimdi Sıra Yolcularda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul`da köprü bakım çalışmaları nedeni ile trafik sorununun sürekli arttığını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ankara talimatını beklemeksizin toplu taşımayı ücretsiz hale getirerek özel araç yoğunluğunu azaltmalıdır" dedi.
 

Köprü onarımlarının trafikte ciddi tıkanmalara yol açtığını ve trafik kuyruğunun kilometrelerce uzadığını ifade eden Kaya, "İstanbul gibi metropol bir şehirde, ana hat olarak kabul edilen iki köprünün aynı anda bakıma alınması ve olası sorunların önceden öngörülerek önlemlerinin alınmaması şehircilik açısından ciddi bir hatadır. Ne yaptığını bilmeyen yöneticiler, ne yapacağını bilmeyen kitleleri oluşturmuştur. Toplu taşımada başarı sağlayamayan yerel irade, köprü bakımlarına da hazırlıksız yakalanmasına rağmen, çözüm arayışına girmemekle ümitlerin kaybına neden olmuştur. Başbakan bu hatanın yansımasını hafifletmek adına köprü geçişlerinin çalışma süresi boyunca ücretsiz olmasını sağlamıştır. Köprü çalışması nedeniyle işine gidemeyen veya eziyet dolu bir seyahat sonunda işine yorgun giden bir çalışanın, maddi ve manevi bireysel zararlarının yanı sıra, artan akaryakıt tüketimi gibi ülke ekonomisine de külfeti aşikardır. Bu sebeple bireylerin toplu taşımaya yönlendirilmesi; özel araç yoğunluğunun azaltılması gerekmektedir. Bunun için insanların toplu taşımaya yönlendirilmesi adına İstanbul içi tüm toplu taşıma araçlarının bakım süresince ücretsiz ve verimli hale getirilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin toplu eziyete dönüşen ulaşımda toplu taşımayı ücretsiz hale getirmesi gerektiğini belirten Kaya, "İnsanların özel araçlarını terk ederek toplu taşıma ile tanışmasını sağlamalıdır. Yedi düvel marifetinin dahi başaramayacağı bu zulmü İstanbul iradesinin çözeceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu. (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir