• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
BM: Arakan'daki şiddet ve sürgünler ciddi endişe kaynağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar hükümeti ve Budist çeteler tarafından katledilen Arakanlı Müslümanların, komşu ülke olan Bangladeş'teki mülteci kamplarına zorlu kaçışlarının sürdüğünü belirten Birleşmiş Milletler, söz konusu şiddet ve sürgünlerden endişe duyduklarını kaydederek, Arakanlı Müslümanların acil insani yardıma ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Myanmar'ın Rohingya ve Chin eyaletlerinden Bangladeş'e kaçışların devam ettiğini ve yerlerinden edilen mültecilerin yaşadığı olumsuz insani durumlarının da sürdüğünü ifade eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi Andrej Mahecic, bölgeye BM yardım kuruluşları tarafından insani yardımların devam ettiğini, yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yerlerinden edildiğini söyledi.

"Şiddet devam ettikçe yerinden olanların sayısı da artıyor"

Mahecic, "Bölgede devam eden şiddet ve bu durumdan kaynaklanan insani endişelerimiz sürüyor. Bangladeş hükümetinin, sahip çıkma politikasını sürdürmesini istiyoruz. Ağustos 2017'den bu yana 720 bin kişi Myanmar'dan Bangladeş'e kaçtı. Bangladeş'teki mülteci kamplarına kaçışlar halen devam ediyor. Şiddet devam ettikçe yerinden olanların sayısı da artıyor. Bangladeş'teki mülteci kamplarına ulaşanların sayısıyla ilgili bize ulaşan bilgiler mevcut. Şu anda günde ortalama 200 Arakanlı Müslümanın kamplara barınma ve sığınma talebiyle çok zor şartlarda ulaştığı ifade ediliyor. Şu ana kadar kamplara yüzbinlerce kişi katıldı. Ancak şu andaki durumu tam olarak değerlendiremiyoruz. Bölgede baskı ve şiddet sürüyor. Kaçışlar devam ediyor. Bangladeş'e müteşekkiriz. Büyük bir cömertlik gösterdikleri için minnettarız." dedi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir