• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Türkiyeli Bilim Adamı Fizikte Çığır Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karşılaştığı matematik probleminin çözümü için aylarca yılmadan uğraştı. Bulduğu sonuç nükleer fizik alanında çığır açtı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Altaç dünya bilim literatürüne adını, "Altaç fonksiyonlarının sahibi`" olarak yazdırdı.

Türkiye bilim dünyasındaki çalışmalarıyla adını duyurmaya devam ediyor. Bunlara bir yenisi eklendi.

Eskişehir`deki Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Altaç, bir matematik problemi üzerine çalıştı.

Bu süreci anlatan Altaç, "Aşağı yukarı 3 ay benim gece gündüz vaktimi aldı. Fakat nihayetinde ben bu matematiksel problemi çözdüm" dedi.

"Benim Adımla Anmaya Başladılar"

Altaç`ın çözümü yabancı bir dergide yayınlandı. Prof. Dr. Altaç, bu konuda "Yakın zamanlarda bu fonksiyonları problem çözümünde kullananlar bunlara ilk problemi otaya koyan ve çözümlerini ortayan kişi olarak benim adımla anmaya başladılar" diye konuştu.

"Altaç Fonksiyonları" Nükleer Fizikte Kullanılacak

Nükleer fizik alanında kullanılan formüller artık "Altaç Fonksiyonları" adıyla anılmaya başladı.

Prof. Dr. Zekeriya Altaç, "Bulduğum fonksiyonlar hem ışınım ısı transferinde hem nükleer fiziğin belli sahalarında analitik çözüm yapılmasında son derece kolaylaştırıcı bir rolü var" diyor.

Altaç`ın oluşturduğu fonksiyon, bilim tarihine geçecek nitelikte.

Yaptığı çalışmayla gurur duyan Prof. Dr. Altaç, "Bilime böyle bir katkıda bulunmuş olmaktan ben hem ülkem adına hem üniversitem adına hem şahsım olarak gurur duydum, onurlandım" ifadesini kullandı.

"Kolay Yolu Seçen Vasat İnsan Olur"

Genç bilim adamlarına tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Zekeriya Altaç "Karşılaştığınız zorluklardan asla ve asla kaçmayın. Kolay yolu seçen vasat insan olur" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir