• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Dünya Müslümanlarını da Unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Sefaköy`de faaliyet gösteren Hayıreli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hayıreli-Der) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programına bu yıl da yoğun ilgi vardı.

İftardan sonra bir açıklama yapan dernek başkanı Adem Yalçın, geçmiş yıllarda yaptıkları iftar programlarına bu yıl da devam ettiklerini belirterek her Pazartesi, Perşembe ve Pazar günleri iftar verdiklerini belirtti. Ramazan çalışmaları kapsamında belirledikleri 100 aileye de yardım kumanyası dağıtacaklarını ifade eden Yalçın, \"Bu yapacağımız yardımlarla ramazan sonuna kadar ikiyüz aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun dışında rutin olarak senenin tamamında yardım ettiğimiz, insanlar var. Geçen yıl Çeçen muhacirlere yardım yaptık. İnşallah bu yıl da bu yardımımızı tekrarlayacağız\" dedi.

Dünya Müslümanlarının büyük zulüm ve katliamlara maruz kaldığını hatırlatan Yalçın, bu coğrafyalarda yaşanan zulümlere sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. Mazlum ve muhtaç Müslümanlara imkânlar ölçüsünde yardım yapılmasını vurgulayan yalçın şunları söyledi: \"Malumuz olduğu üzere dünyanın dört bir yanında Müslümanlar savaştalar buna bağlı olarak zor ve muhtaç durumdalar. Peygamber Efendimiz buyurduğu gibi, `Mümin müminin kardeşidir.` Madem kardeşimiz orada aç ve çok zor durumdalar bize de Müslümanlar olarak elimizden gelen tüm yardımları yapmamız gerekiyor. Müslümanların en kutsal ayı ramazan da dahi zalimler zalimliklerini Müslümanlar üzerinde göstermekten imtina etmiyorlar. Bakın Arakan`daki vahşet Çeçenistan`da, Filistin`de ve genelde tüm İslam beldelerinde kan ve gözyaşı var. Allah zalimleri kahru perişan etsin ve Müslümanlara da bu ayın hürmetine uyanış nasip etsin.\" (Hüseyin Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir