• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Kınamalar siyonist çeteyi durdurmuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABDULBAKİ BAL- DOĞRUHABER

Gazze Şeridi’nin doğusunda gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir 14 yaşında çocuk ve biri 18 yaşında genç şehit oldu. 17 kişinin yaralandığı olayda yüzlerce kişi de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendi. İşgal güçlerinin işgal altındaki Batı Yaka'nın Ramallah kentinde camiye düzenlediği baskında da 3 Filistinli yaralandı. Yaşanan vahşet, ‘Kınamalar siyonist çeteyi durdurmuyor’ dedirtiyor.

SİYONİST ÇETE 14 VE 18 YAŞINDA İKİ KİŞİYİ KATLETTİ

Gazze Şeridi’nin doğusunda gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir çocuk ve bir genç şehit oldu. Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, Hasan Iyad Şelebi isimli 14 yaşındaki çocuk Han Yunus’un doğusunda göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Bakanlık, 18 yaşındaki Hamza Muhammed İştevi isimli gencin de Gazze kentinin doğusunda boynuna isabet eden kurşunla şehit olduğunu açıkladı.

30 Mart 2018’den bu yana YÜZLERCE FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 17 kişinin de yaralandığını belirtirken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, yüzlerce kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendiğini söyledi. Filistin Enformasyon Merkezi’nin edindiği bilgiye göre, durumu ağır olan üç yaralı kaldırıldıkları hastanelerde yoğun bakımda tedaviye alındı. Binlerce Filistinli bugün Cuma namazından sonra Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında “Ablukayı kırma pazarlık konusu olamaz” sloganıyla düzenlenecek gösterilere katılmak için sınır bölgelerine akın etti. Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

SİYONİST ÇETE CAMİ BASTI 3 KİŞİ YARALANDI

İşgal güçleri işgal altındaki Batı Yaka'nın Ramallah kentinde camiye düzenlediği baskında 3 Filistinli yaralandı.  Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haber göre, kamufle olmuş bir grup israil gücü Ramallah'ta bulunan Cemal Abdulnasır Camisine baskın düzenleyerek Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığında görevli Hamza Ganem'i gözaltına aldı. Caminin güvenlik kamera kayıtlarına da el koyduğu belirtilen timin Ramallah'tan çıkışını kolaylaştırmak için bölgeye israil askerleri geldi. Baskını haber alarak bölgeye gelen Filistinliler ile israil askerleri arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri baskına tepki gösteren kalabalığa plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Filistinliler de taş atarak karşılık verdi. İsrail askerlerinin müdahalesinde 3 Filistinli hafif şekilde yaralandı. Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Şeyh Yusuf Edis yaptığı yazılı açıklamayla baskını kınayarak uluslararası camiayı Müslümanlar ve Hristiyanlara ait kutsal yerleri israil saldırılarından korumaya çağırdı.

FİLİSTİNLİ BİR ESİR DAHA İŞGAL REJİMİ ZİNDANLARINDA ŞEHİT OLDU

İşgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde yer alan Bi’r Es-Seb’a Cezaevi’nde 8 Şubat Cuma öğleden sonra Filistinli bir esirin şehit olduğu bildirildi. Yerel kaynaklar ve medya kaynakları, Nablus kenti sakinlerinden 36 yaşındaki esir Yasir Hamid İştiye’nin şehit olduğunu, Filistinli esirin hücresinde ölü bulunduğunu ifade etti. Bu arada, Filistin Sağlık Bakanlığı da esir İştiye’nin şehit olduğunu duyurdu ve Filistinli esirin tıbbi ihmal sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Esir Yasir Hamid İştiye’nin 2009 yılında bir Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçlandığı ve ömür boyu hapse mahkum edildiği, Nablus’un güneybatısındaki Tel köyü sakinlerinden olduğu belirtildi. Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Kampı sakinlerinden 51 yaşındaki esir Faris Barud da önceki gün işgal rejiminin uyguladığı tıbbi ihmal politikasının kurbanı olarak işgal rejimi zindanlarında şehit olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir