• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...

BURSA - TÜİK Verilerine göre 2011 yılında Türkiye genelinde 418.802 dekar alanda şeftali üretimi yapılırken toplam üretim 545.902 ton olarak gerçekleşti.

 

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik; Bursa`nın şeftali üretiminde Türkiye`de lider olduğunu dile getirdi.

 

ÇELİK şeftali üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada \"Bursa tüm üretimin yüzde 20`sine tekabül eden 74.246 dekar alanda, tüm üretim alanının yüzde 18`ine tekabül eden 111.704 ton üretimle hem üretim alanı, hem de üretim miktarı açısından yurt genelinde birinciliğini korurken, şeftali üretiminde 2. sırada yer alan ilde geçen yıl 48.420 dekar alanda 67.882 Ton üretim gerçekleşmiştir.\" dedi.

 

Bursa valiliğinin himayesinde 2009 yılında başlatılan çalışma ile her yıl Bursa`nın bir simge ürünü belirlenerek yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili çalışmalar ve etkinlikler yürütülüyor. 2012 yılı Domates Biber ve Şeftali Yılı olarak ilan edilerek, şeftalinin marka değerinin yükselmesi, üretim kalitesi ve ihracat değerinin artırılması için bu kapsamda değişik etkinlikler ve çalışmalar yürütülüyor.

 

Bereketli toprakları, iklimi ve bilinçli üreticisi ile Bursa şeftali üretiminde marka olmaya devam ediyor. (Fethullah Özsoy - İLKHA)