• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Polis Aracına Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Alınan bilgiye göre, Bingöl Merkez Recep Tayip Erdoğan Mahallesi Kale Caddesi Palamut sokağında devriye gezen polis aracına saat 21.30 sularında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan Polis memuru Hasan Hüseyin Korkut, sağ ve sol bacağına isabet eden 4 kurşunla yaralandı.

Yaralanan polis 112 Acil ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan tedavinin ardından Polis memuru Hasan Hüseyin Korkut, ambulansla Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne kaldırıldı. Yaralanan polisin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay sonrası saldırının yapıldığı caddeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olay yeri inceleme ekibi de olay yerinde inceleme yaptı. Saldırganların yakalanması için şehir giriş ve çıkışlarında arama başlatıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Saldırı sonrasında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl Milletvekili adayları Eşref Taş ve Şahin Bingöl, devlet hastanesine geldiler. Bakan Yılmaz, burada yaralı polisin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

BAKAN YILMAZ: SALDIRI BİNGÖL`E YAPILMIŞTIR
Saldırıyı kınayan Bakan Yılmaz, "Üzücü bir hadise yaşadık. Polis aracına menfur saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması için gerekli çalışmaları yürütüyor. En kısa sürede faillerin yakalanmasını temenni ediyorum. Polislerimizden bir tanesi olayda yaralandı. Yaralı polisimize hastanemizde ilk müdahalesi gerçekleştirildi. Tıbbı olarak daha iyi hizmet alınması için Elazığ`a sevk edildi. İnşallah en kısa sürede orda da müdahalesine devam edilecek. Polisimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Bu saldırı polis ekibine yapıldığı gibi esas itibari ile Bingöl`e yapılmıştır. Bu saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Hem halkımıza hem de emniyet camiasına geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir