• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Mersin`den Somali`ye Yardım Gemisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - \"Afrika Açlık Çekiyor, Türk Kızılay`ı Yardıma Koşuyor\" sloganı ile Kızılay`ca toplanan yardımlar Somali`ye gönderildi. Mersin`den yola çıkan \"İyilik Gemisi\"ni Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Somali Büyükelçisi Mursal Sheikh Abdırahman ile Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar uğurladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, \"Ülkemizin her bir ferdi, Somali`de yaşanan açlık ve susuzluktan dolayı hayatların kaybedilmesine ilgisiz kalmayarak, gerek okul harçlıklarını gerekse kefen parasını Somali`ye destek vermek için kullandı. Ülkemizden giden her bir gemi Somali`ye ülkemiz insanlarının sevgisini götürdü. Vatandaşlarımız kardeşlik hukuku içerisinde ve kardeşlik anlamı derinliğinde her birey, Somali`deki kardeşlerinin sıkıntılarına kendi açısından destek verdi. Bu kimi zaman bir damla su oldu, susuzluktan çatlayan dudaklara; kimi zaman da bir lokma ekmek ve yemek oldu, çok uzun zamandır ekmeği bulamayan ve tadamayanlara. Bu yardımların en önemlisi de sahipsiz ve çaresiz olan Somalili insanların hayata tekrar tutunması için uzatılan bir dal oldu. Kızılay da bunun öncüsü ve ülkemiz adına temsilcisi oldu\" dedi.

Somali Büyükelçisi Mursal Sheikh Abdırahman ise ülkemiz tarafından Somali`ye yapılan insani yardımların Somalilileri şaşırtmadığını aktararak, \"Türkiye`nin ne kadar yardımsever olduğunu biliyoruz. Ülkemize yapılan yardımlar nedeniyle Türkiye`ye teşekkür ediyorum. Somali Türkiye`nin her zaman dostu ve kardeşi olacaktır\" diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Lütfi Akar ise şunları belirtti, \"Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk. Şu anda Somali`deki 2 bin 600 çadırımızda 20 bin insanımızı barındırıyoruz. Kızılay Kampı`ndaki tüm Somalililerin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Türkiye olarak tüm imkanlarımız ile Somali`deyiz.\"

Konuşmaların ardından Somali`ye gidecek olan ve içerisinde 77 ağır iş makinesi, 50 bin ton un ve 50 bin ton şeker ile diğer gıda malzemelerinin yer aldığı `İyilik Gemisi` Somali`ye doğru yola çıktı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir