• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Çakıcı`dan Çarpıcı İtiraf: Özel Eğitim Aldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çakıcı, "Korkut Eken ve Yavuz Ataç`tan 4 kişi özel eğitim alarak istihbarat toplamak için yurt dışına çıktık. Gezerek istihbarat topluyorduk." dedi. Çakıcı, yurt dışında silah kullanıp kullanmadığı şeklindeki soruya ise kullanmak zorunda kaldığı zamanlar olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Ergenekon davasında çete davası hükümlüsü Hadi Özcan`ın ardından başka bir çete davası hükümlüsü Alaattin Çakıcı`nın tanık sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, tanık Çakıcı`ya Ergenekon davasında yargılaan sanıklar tanıyıp tanımadığını sordu. Çakıcı ise bu soruya "Sedat Peker ve İbrahim Şahin`i tanırım" cevabını verdi. Başkan Çalmuk, Veli Küçük`ü tanıyıp tanımadığını sorduğunda ise Çakıcı, "Kendine sorun" karşılığını verdi. Başkan Çalmuk`un, "Biz sana soruyoruz" demesine rağmen Çakıcı, ısrarla bu sorunun Küçük`e sorulmasını söyledi.

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk`un, tanık Çakıcı`ya "Burası mahkeme nasıl yönetileceğine biz karar veririz. Sorularımıza cevap ver, eğer cevap vermek istemezsen buna da hakkın var. Ancak bu şekilde ters davranmaya devam edersen sana söz hakkı vermem." uyarısında bulundu. Bakşan Çalmuk`un, doğruyu söylemesi için yemin edeceğini hatırlatması üzerine Çakıcı, "Ben yalan söylemem. Öldüreceğim adama bile önceden haber veririm." ifadesini kullandı.

ÇAKICI, SEDAT PEKER VE İBRAHİM ŞAHİN`İ TANIDIĞINI SÖYLEDİ

Çakıcı, Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker`i 19 yaşından beri tanıdığını, 1991 yılından sonra 2003 yılana kadar görmediğinı, 2003 yılında bir kez evine geldiğin anlattı. Sanıklardan İbrahim Şahin`i ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nde 2. Şube Müdür Yardımcısıyken tanıdığını belirten Çakıcı, "Yaptığı iki operesyan nedeniyle o bir kahramandır. Ama onun dışında kahramandır da değildir de diyemem." şeklinde konuştu.

Korkut Eken`i Milli İstihbarat Teşkilatı`ndan tanıdığını belirten Çakıcı, Balyoz davası tutuklu sanığı MHP milletvekili Engin Alan`ı da Eken`in arkadaşı olması nedeniyle tanıdığını söyledi. Çakıcı, "Engin Alan`ı en son 1978 yılında gördüm. O zamanlar Red Kit gibiydi, şimdi kilo almış" şeklinde konuştu.

4 KİŞİ, ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİK

4 arkadaş, çok özel bir eğitimden geçirildiklerini ifade eden Çakıcı`nın bu ifadesi üzerine Başkan Çalmuk, "Bu 4 kişinin arasında Korkut Eken de var mıydı?" diye sordu. Çakıcı ise bu soruya "Hayır Korkut Eken hoca, Yavuz Ataç hoca. Ayrı ayrı eğitim veriyorlardı. Beşinci olarak da Tevfik Ağansoy`u ben gruba aldırdım. Çok özel bir eğitimdi. MOSSAD ve CIA`nın verdiği eğitimler gibiydi." dedi. Başkan Çalmuk ısrarla diğer üç kişinin isimlerini sordu. Çakıcı da diğer üç kişinin Şenol Turan, Muhsin Karaman ve Fransa`da birlikte yakalandığı Murat Güler olduğunu söyledi.

SUSURLUK KAZASI OLMASA PERİNÇEK`İN ÇOCUKLARI YETİM KALACAKTI

Çakıcı sorular üzerine MİT eski Kontr-Terör Dairesi Başkan Vekili Mehmet Eymür ile çatışmasını anlatırken, “Eymür Doğu Perinçek’i öldürüp üstüme yıkacaktı” dedi. Çakıcı şöyle konuştu: “Ahmet Nevzat Demir, Eymür’ün adamıydı. Bir gün beni aradı. Telefonun dinlendiğini biliyordum. ‘Bu doğu Perinçek`i istersen öldürelim’ falan dedi. Eymür 2. MİT Raporu’nu yayınladığı için Perinçek’e kızıyordu. Susurluk Kazası sonrası Doğu Perinçek’in yayınladığı raporlar haberler de doğrudur. Eğer Susurluk Kazası olmasaydı, Doğu bey (Perinçek) çocukları yetim kalacaktı. Ben Ahmet Nevzat Demir’e ‘Vur’ deseydim. Perinçek öldürülecek, cinayet de benim üzerime kalacaktı. Ben ‘Hiçbir şey yapmayın’ dedim. Eymür’ün MİT’teki adamı Duran Fırat bizi barıştırmak istedi. ‘Siz baba-oğul gibisiniz’ dedi. Ben de ‘bir baba evladının kalemini kırarsa evlat da ona söver’ dedim." açıklamasını yaptı.

Bu arada, Tevfik Nurullah Ağansoy cinayetinin planlayıcısı olduğu iddia edilen Adnan Çiçek, duruşmayı izlemek için tekerlekli sandalye ile salona geldi.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir