• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Bursa`da Dere Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Geçtiğimiz hafta Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasındaki yerleşim bölgelerinden dereye akan atık suların toplanıp, arıtılmasını sağlayacak 12 milyon TL`lik Samanlı Atık Su Arıtma Kolektörünün temeli atılırken, şimdi de Nilüfer ve Deliçay derelerinin birleştiği nokta olan Panayır Köprüsü`nün bulunduğu alanda dere ıslah çalışmalarını başlatıldı.

 

Bursa`yı güney-kuzey ekseninde kesen Cilimboz, Hacivat ve Gökdere`de ıslah çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ve Deliçay derelerinin birleştiği nokta olan Panayır Köprüsü`nde dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarını başlattı. BUSKİ tarafından sürdürülen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı`dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Sele Karşı Önlem
Son zamanlarda yurt içi ve yurt dışında yaşanan sel baskınlarıyla, dere yataklarının temizliğinin ne kadar önem taşıdığının gözler önüne serildiğini ifade eden Başkan Altepe, göreve geldikleri ilk günden beri başlattıklarını dere ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. İklim değişikliklerine paralel olarak 1 ayda alınacak yağışın birkaç dakika içinde gelebildiğine dikkat çeken Başkan Altepe, \"Bu noktada dere yatakları büyük önem taşıyor. Dere yataklarının uygun kesitte olmaması yüzünden sel baskınları meydana geliyor. Bu noktada Gökdere, Hacivat, Cilimboz, Ayafatma derelerinde sürdürdüğümüz çalışmalara Panayır bölgesinden gelen Nilüfer Çayı`nı da ekledik. Nilüfer ve Deliçay`ın birleştiği noktada devam eden çalışmalarla hem derenin ısladığı yapılacak, hem de dere çevresinde peyzaj uygulamaları gerçekleştirilecek. Nilüfer Vadisi`ndeki benzer uygulamayı tüm derelerimizde olduğu gibi burada da uygulayacağız\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir