• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Esad`ın Firari Arkadaşı Irkçıların Dostu Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süre önce Türkiye üzerinden kaçarak Fransa`ya sığınan Esad`ın çocukluk arkadaşı Suriyeli general Manaf Tlas ile ilgili çok çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor.

Eski Suriye Savunma Bakanı Mustafa Tlas`ın oğlu olan Esad`ın yakın çevresinden bir isim olarak bilinen Manaf`ın Şam yakınlarındaki isyanı durdurmak için diyalog önerdiği, Esad yönetiminin ise şiddeti seçmesi üzerine rejimi terkettiği iddia edilmişti.

Öte yandan, Manaf Tlas`ın kaçışında ideolojik farklılıklardan çok "kendisini kurtarma amacının" olduğu da öne sürülüyor.

Gündeme yeni gelen bir bilgi ise Esad rejimi ile Fransız ırkçı gruplar arasındaki bağlar ve Tlas`ın bu ilişkideki rolü...

Ağustos 2011 yılında Fransız anti-faşist internet sayfası Refleks Frédéric Chatillon dahil olmak üzere Fransa`daki aşırı sağ partinin üyeleri ile Suriye rejimi arasındaki ilişkilerle ilgili bir makale yayınlandı. Fransa`daki ırkçılar ve Suriye`deki Alevi Esad rejimi üyeleri arasındaki bağlantıları anlatan yazıda Chatillon tarafından düzenlenen ve Fransa aşırı sağının önemli isimlerinin katıldığı Lübnan ve Suriye ziyaretine işaret ediyor.

2006 yılındaki 5 günlük Suriye ziyaretinde bazı "ikinci derecede" rejim personeli ile bağlantılar kuran ekip 2008 yılında ülkeye yeni bir ziyarette bulunuyor. Ve iddiaya göre bu ikinci ziyaret büyük ölçüde Tlas ailesi tarafından finanse ediliyor, oteller, geziler ve araçların paraları Manaf Tlas tarafından ödeniyor.

İnternet sitesinde Fransız ırkçılarla çekilen fotoğraflara da yer verilirken, Manaf Tlas`ın Voltaire Network International isimli aşırı sağcı internet sitesinin finansmanından sorumlu olduğu da belirtiliyor.

Suriye rejimi yanlısı kampanya yürüten infosyria.net internet sitesinin de Fransa`daki aşırı sağ grupların teşviki ve yardımıyla Tlas öncülüğünde kuruldeğu kaydediliyor.

Türkiye üzerinden Fransa`ya kaçan General Manaf Tlas`ın nerede ikamet ettiği güvenlik gerekçesiyle saklanıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir