• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Dönüş Yürüyüşü`nde 20 Şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

00:00 Mısır`ın başkenti Kahire`deki İsrail elçiliği önünde düzenlenen gösteriye Mısır polisi müdahale etti. Gaz bombasının kullanıldığı müdahale sonrasında çok sayıda Mısırlı genç yaralandı.

23:00 Ürdün emniyet güçlerinin saldırısına maruz kalan Türkiyeli Filistin Gönüllüleri`nin tedavileri tamamlandı. Geceyi Ürdün`ün başkenti Amman`da geçirecek olan gönüllülerin Pazartesi günü Türkiye`ye dönmesi bekleniyor.

22:00 Fas`ta düzenlenen "Dönüş Yürüyüşü" de kana bulandı. Emniyet güçlerinin müdahale ettiği yürüyüş sırasında çok sayıda Faslı genç yaralandı.

20:00 Suriye`nin Golan ve Lübnan`ın Marun Ras bölgesinde bugün düzenlenen gösterilerde şehid düşenlerin sayısı 20`ye yükseldi.

19:30 Ürdün emniyet güçleri, Ürdün`deki gösteriye müdahale etti. Gösteriye katılan Türkiyeli Filistin Gönüllüleri`nden 5 kişi yaralandı. Gösteriye katılan Nureddin Şirin`in, kolundan yaralandığı öğrenildi.

Türkiyeli gönüllülerden bir tanesinin de kalp krizi geçirdiği, ilk müdahalenin çevredeki sağlık ekipleri tarafından yapıldığı bildirildi. Tedavisinden sonra kalp krizi geçiren Türkiyeli gönüllünün, sağlık durumunun normale döndüğü öğrenildi. 1000`i aşın göstericinin katıldığı gösteri de onlarca kişinin yaralandı.

Ürdün emniyet güçleri, Türkiyeli Filistin Gönüllüleri`nin taşıyan otobüsün camlarını tamamen kırdı. Otobüste ağır maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

Yaralı gönüllülerin tedavileri, olay yerinde yapılırken, gönüllüler arasından oluşturan bir yardım ekibi, gaz bombalarından etkilenen Ürdünlülere yardım etmek için harekete geçti. Bölgeye yakın bir sağlık ocağının dahi olmaması, Ürdünlülüleri endişelendiriyor.

Ürdün`deki gösteride yaralananlar arasında el Aksa Televizyonu muhabiri Habib Ebu Mahfuz da yer alıyor. Ebu Mahfuz, Ürdün emniyet güçlerinin, el Kerame`ye gitmek isteyen göstericileri güç kullanarak durdurduktan sonra göz altına almaya başladı. Onlarca göstericinin göz altına alındığı gelen haberler arasında.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ürdün`deki krize müdahil oldu. Ürdünlü yetkililerle görüşen Dışişleri Bakanlığı, otobüsün güvenli bir noktaya çekilmesini sağladı, yaralılar için ise özel bir hastaneyi hazır hale getirttiği öğrenildi.

Ürdün`deki saldırıdan el Cezire`nin muhabiri de nasibini aldı. Emniyet güçlerinin saldırısı için bir gerekçenin olmadığını savunan el Cezire muhabiri, emniyet güçlerinin kameraları kırdığını, araçlarında da ağır maddi hasara yol açtıklarını söyledi.

19:10 Suriye`ni resmi haber ajansı Sana: İşgal saldırısında 2 kişi şehid olurken 170 kişi de yaralandı.

19:05 Lübnan`daki emniyet kaynakları, Marun Ras`taki şehid sayısının 10`a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 100`ü aştığını duyurdu. Lübnan ordusu, yaralı 120 kişiden bazısının sağlık durumunun tehlikede olduğunu açıkladı.

19:00 Hamas ve İslami Cihad`ın çağrısıyla Filistinli hareketler, bugün akşam Gazze`de bir araya gelerek bölgedeki son gelişmeleri değerlendirecek.

18:45 Sivil elbiseli emniyet güçleri, sınır bölgesi el Kerame`ye yaklaşmakta olan göstericiler üzerine gaz bombası fırlattı.

18:30 Ürdün askerlerlerinin engellemesine rağmen Ürdün, Filistin ve Türkiyelilerden oluşan göstericiler, eyleme devam ediyor. Ürdünlüler, gösteri sırasında Filistin`e dönüş ve Türkiye lehinde slogan atıyor.

18:20 "Dönüş Yüryüşü"nü sürdüren Ürdünlüler ile askerler arasında çatışma çıktı. Sivil elbiseli emniyet güçlerinin, göstericilere taşlarla saldırması üzerine göstericiler de askerleri ve emniyet güçlerine taşlarla karşılık vermeye başladı.

18:00 Ürdün, İsrail`e verdiği söze bağlı kalarak, göstericilerin sınır bölgesine yaklaşmasına engel oluyor. Filistin Gönüllüleri`nin de aralarında bulunduğu göstericilerle Ürdün polisi arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında 2 Ürdünlü gösterici yaralanırken 7 kişi de yaralandı.

Sınıra 2 km mesafede yaşanan çatışma sonrasında Ürdün polisinin devreden çekildiği, göstericilerin ilerleyişini durdurmak için Ürdün askerlerinin devreye sokulduğu öğrenildi.

17:30 İsrail kaynakları, Mecdel Şems köyünde 2 İsrail askerinin kayıp olduğunu iddia etti.

17:00 Lübnan`daki tıbbi kaynaklar, Marun Ras`taki İsrail saldırısında şehid sayısının 6, yaralı sayısının ise 70 olduğunu duyurdu.

16.47 Mısır halkı, İsrail`in Filistin halkını hedef alan saldırılarını kınamak için İskenderiye şehrinde miting düzenliyor.

16:45 Şam, İsrail`in Golan, Lübnan ve Filistin topraklarındaki kanlı saldırılarını kınadığını açıkladı.

16:40 Lübnan ordusu, Marun Ras`a ilerlemek isteyen Filistin ve Lübnanlıların can güvenliğini korumak için havaya ateş açarak, sınıra yaklaşmalarını engelledi.

16:35 İsrail, bugün Kudüs`te çıkması muhtemel gösterilere karşı 10 binden fazla polisi Kudüs`te görevlendirdiğini açıkladı.

16:30 Aralarında Mavi Marmara gazilerinin de bulunduğu Filistin Gönüllüleri, Ürdün`ün başkenti Amman`a coşkuyla karşılandı. "Yaşasın Türkiye," , "Mavi Marmara`ya Selam" şeklinde sloganların atıldığı karşılama sırasında bazı Ürdünlülerin gözyaşlarına boğulduğu gözlemlendi.

Filistin Gönüllüleri`nin katılımıyla, Amman`daki Dönüş Yürüyüşü de başladı. Ürdün, Filistin, Brezilya ve Türkiyeli müslümanlar, Filistin sınırına en yakın noktalardan birisi olan Kral Hüseyin köprüsüne doğru hareket etti.

16:20 Hamas`ın resmi sözcüsü Sami Ebu Zubri "Bugün Filistin içerisinde ve sınır bölgelerinde düzenlenen gösteriler, Siyonizmle mücadelede dönüm noktası oldu. Filistinlilerin, bugün düzenledikleri eylemler, ne pahasına olursa olsun, topraklarına dönmekteki kararlılıklarını göstermektedir" dedi.

16:10 Filistin`in içerisinde ve çevre bölgelerde akan kanlardan İsrail`i sorumlu tutan Ebu Zuhri, "Dönüş yürüyüşlerinde İsrail`in işlediği katliamı kınamak için daha büyük eylemler düzenlenmelidir" dedi.

16:06 İsrail Ordusu: Suriyelilerin ve Lübnanlıların İsrail sınırına yaklaşması, İran`ın provokatif girişimidir.

15:58 İsrail`in askerlerinin açtığı ateş sonucunda Gazze`ni doğusunda 1 Filistinli şehid oldu.

15:50 Golan`da 4 kişinin şehid olduğu İsrail saldırısında ayrıca 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

15:47 Ürdünlü yetkililerle İsrailliler arasında bölgedeki kriz üzerine olağanüstü görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Ürdünlü yetkililer, Marun Ras`ta olduğu gibi göstericilerin sınır bölgesine yaklaşmalarına izin vermeyeğini bildirdi.

15:45 İsrail, Golan`a 100`den fazla kişinin girdiğini duyurdu.

15:44 İsrail: Suriye`den gelerek Golan`da gösteri düzenlenmesi çok tehlikeli.

15:43 İsrail, Gazze`ye sınır bölgelerde, Filistinli direniş hareketlerinin füze saldırısına karşı olağanüstü hal ilan etti.

15:42 Golan`daki çatışmalarda 3 İsrail askeri yaralandı.

15:40 Marun Ras`taki şehid sayısı 5`e yükseldi.

15:39 Kalandiya`daki Filistinli gençlerden 6 tanesi tutuklandı.

15:38 İsrailli milletvekili Michael Ben-Ari: Sınırı geçen tüm Suriyelileri öldüreceğiz

15:36 Han Yunus`taki gösteride bir Filistinli yaralandı.

15:35 Batı Şeria`daki Kalandiya beldesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralananların sayısı 150`ye yükseldi.

15:33 İsrail askerleri, Han Yunus`un doğusundaki Abasan şehrinde sivil gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açtı.

15:32 Ürdün`ün başkentindeki onlarca otobüs, Filistin ile Ürdün arasındaki en yakın bölge olan Kral Hüseyin köprüsüne doğru hareket etti. Ürdün`deki "Dönüş Yürüyüşü"ne Türkiye`den önceki gün hareket eden Filistin Gönüllüleri de katıldı.

15:31 Marun Ras`ta İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda 4 kişi şehid olurken 30 kişi de yaralandı.

15:31 İsrail, Lübnan sınırına yakın kuzey şehirlerini askeri bölge ilan etti.

15:30 Filistin kaynakları, Mecdel Şems`te devam eden çatışmalarda, 4 İsraillinin öldürüldüğünü iddia etti.

15:29 İsrail, Kudüs`ün Isaviye beldesinde düzenlenen gösteriyi dağıtmak için çok sayıda askeri birlikle beldeye girdi.

15:27 İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırıda yaralanan Filistinlilerin sayısı 65`e yükseldi.

15:25 4 kişinin şehid olduğu Marun Ras`taki göstericiler, İsrail askerlerine taşlarla saldırdı.

15:23 Golan`daki İsrail otobüsüne ateş açıldı.

15:20 Ürdün gibi Mısır`da "Dönüş Yürüyüşü" emniyet güçlerinin engeline takıldı. İsmailiye ve diğer şehirlerden Rafah`a gitmek isteyen Mısırlılar geri çevrildi. Engellemelere rağmen bir grup Mısırlı gencin Rafah`a ulaştığı bildirildi.

15:15 Kudüs yakınlarındaki Anata beldesinde Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma yaşanıyor.

15:10 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Marun Ras`ta yaşananlardan Suriye Devlet Başbakanı Beşşar Esad`ı sorumlu tuttu.

Marun Ras`ta 4 Şehid

İsrail ordusu, bölgeye çok sayıda tank gönderirken sınır bölgesindeki tel örgürlerin bulunduğu bölgede gösteri düzenleyen Filistinlilerden 4 tanesi şehid oldu. Göstericilerden 15 tanesi ise yaralandı.

İsrail askerleri, Marun Ras`taki göstericilere ateş açmaya devam ediyor. İsrail`in saldırıları devam etmesine rağmen binlerce kişinin Marun Ras`a akın ettiği bildirildi.

Golan`da 4 Şehid

Golan tepelerinde`de 4 Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda şehid olduğu ileri sürülürken Gazze`de 60, Batı Şeria`da ise en az 30 Filistinli yaralandı.

İsrail, işgal altındaki Golan tepelerindeki askeri birliklerinin sayısını artırdığı öğrenildi. İsrail kaynakları, Filistin ve Suriyelilerin sınırı aşarak "İsrail"e girdiklerini iddia etti. Kaynaklara göre sınırı aşan Filistinlilerin sayısı 1000.

israhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir