• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`da Elkaide Davasına Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Bochum ve Düsseldorf şehirlerinde geçen yıl Elkaide üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan ve `Düsseldorf hücresi` adı verilen grubun Nisan ayında hakkında dava açılması sonucu Eyalet Yüksek Mahkemesinde yargılanmasına dün başlandı. Terör zanlısı grup, Düsseldorf Başsavcılığı tarafından içinde metal parçaları bulunan kendileri tarafından hazırlanmış bombalarla kitlelere karşı saldırı planlamakla suçlanıyor.

Mahkemenin ilk gününde sanık avukatlarının yeterli belge bulunmadığı gerekçesiyle davanın düşürülmesi talebi geri çevrildi. Başsavcı Michael Bruns`un iddiasına göre, yaşları 21 ile 32 arasında değişen dört kişiden oluşan grubun başında bulunan Faslı üniversite öğrencisi Abdeladim El-K., Elkaide kamplarından birinde eğitim almış ve örgüt tarafından Almanya`da bir grup oluşturarak saldırı yapmakla görevlendirilmiş.

Savcılık raporuna göre, Abdeladim 2010`da Afganistan-Pakistan sınırındaki bir kampa gitmiş, burada silah kullanmasını ve bomba yapmasını öğrenmiş. 2010 Mayıs ayında tekrar geri dönen Abdeladim, kendisiyle birlikte yargılanan Fas asıllı Jamil S., İran asıllı Amid C. ve Türk asıllı Halil S.`den oluşan hücreyi kurmuş.

Sanık avukatlarından Abdeladim`i savunan Johannes Pausch, Reuters TV`ye verdiği demeçte, savcılığın iddialarını somut delillere dayandırmadığını, kendi yorumlarıyla hareket ettiğini belirtti.

Savcılığın en kuvvetli delili olarak görülen ev ve arabalarda gerçekleşen telefon konuşmalarının kayıtları, sanık avukatlarına verilmiyor. Avukatlar bu kayıtlarda müvekkilerini temize çıkaracak ifadelerin de bulunabileceğini ve davanın tamamen düşebileceğini kaydettiler. Mahkeme boyunca Kasım ayı sonuna kadar 30 oturum yapılacak.

dünyabülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir