• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Arakan`daki Müslüman Katliamı Adana`da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi, dün akşam teravih namazı çıkışı, Ulu Camii önünde Myanmar`ın Arakan Bölgesinde Budist Cunta Yönetimi tarafından Müslümanlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Teravih namazı çıkışı cami cemaatinin de destek verdiği açıklamada sık sık tekbirler getirildi.

 

Basın açıklamasını Okuyan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdülaziz Kıranşal, \"Oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Bengal körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan bir katliam yaşanmaktadır. Arakanlı Müslümanlar, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edilmektedir. Fanatik Budistler tarafından Arakanlı, Müslümanların evleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail`in Filistinli Müslümanları Gazze Şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmıştır\" dedi.

 

Peygamber efendimizin vefatından daha yüzyıl bile geçmeden Arakan halkının Müslüman tüccarla tanışarak İslam`ı seçtiğini söyleyen Kıranşal, \"Arakanlı Müslümanlar Budist \"Rakhine\"lerle bölge İngiliz işgaline uğrayıncaya kadar barış içerisinde yaşamışlardır. Arakanda yaşananlar, küresel ırkçı emperyalizmin Bosna`da, Çeçenistan`da, Filistin`de, ırakta, Afganistan`da, Sudan da, Somali`de, Libya`da, Suriye`de gerektiğinde etnik ayrımcılığı, gerektiğinde mezhep faktörünü, gerektiğinde inanç farklılığını gündeme getirerek bu bölgelere fitne tohumları ekerek kanlı yeryüzündeki kanlı iktidarlarını güçlendirme gayretindedir.

 

Başta Türk dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Arakan`daki katliamı uluslararası platforma taşımalıdır. Çıkarları için Libya`ya müdahale eden Suriye`ye dair rant hesapları yapan batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir. Bütün İslam ülkeleri burma ile ilişkilerini tek taraflı askıya almalı; mevcut fanatik yönetime destek veren ülkelerle de ekonomik ilişkilerini gözde geçirmelidirler\" şeklindeki konuştu.

 

Sözlerini şöyle noktalayan Kıranşal, \"İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde, Arakan`da yüreklerimizi parçalayan bu tablo; Suriye`de yaşanan süreç İslam ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacakları bir İslam birliğinin eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yaşanan gelişmeler karşısında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz\" dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir