• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Diyarbakırlı Esnaftan Salavat Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kutlu Doğum nedeniyle Nisan ayında birçok il, ilçe ve belde başlatılan salavat kampanyaları, halkın yoğun katılımıyla geçti. Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi`nde esnaflık yapan Murat Taşçıgil, böylesine hayırlı kampanyaların bir ayla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, başta esnaf olmak üzere tüm Diyarbakırlıları salavat çekmeye davet etti.

 

Boş vakit buldukça Hz Muhammed`e (sav) salavat getirmemiz gerektiğini ifade eden Taşçıgil, kendisinin önümüzdeki yıl düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine kadar bir milyar salavat çekeceğini dile getirerek, herkesten bu hayırlı kampanyaya destek vermesini istedi.

 

"Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin." (Ahzab Suresi, 56)" ayetini hatırlatan Taşçıgil, "Özellikle biz esnafların boş vakti çok olduğundan dolayı her birimiz elimize bir zikirmatik alıp salavat getirmeliyiz. Kendi kendimize vaat ederek, önümüzdeki 20 Nisan kutlu doğum haftasına kadar bir rakam belirleyelim ve bu rakımı 20 Nisana kadar çekmek üzere teslim edelim. Mesela ben kendim için bir milyar rakamını belirledim, herkes gücüne göre farklı bir rakam belirleyerek bu kampanyaya katılabilir. Bütün esnafı böyle nurlu bir salavat kampanyasına davet ediyorum" dedi.

Muhammed Çiftçi - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir