• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan bazı gazete ve haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Ramazan Ayındaki Su Kesintileri Vanlıları Çileden Çıkardı
Ramazan ayına girilmesiyle beraber su kesintileri bitmek bilmiyor. Vatandaş, su kesintileri hakkında tepkisini dile getirirken bu konuda yetkililere seslendi.

 

Umreden Dönen Öğrenciler İftarda Buluştu
Van Valisi Münir Karaloğlu, umreden dönen 30 depremzede öğrenci ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

\"Fakirler İle Zenginler Arasında `Rahmet Eli` Görevini Görüyoruz\"
Van`da Kurulduğu günden bu yana zenginlerle fakirler arasında rahmet eli görevini ifa eden Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Ramazan ayı başlarında gıda ve kırmızı et yardımında bulunduğu elli aileye 50 kg un yardımında da bulundu.

 

VAN POSTASI: Van`ın Yerbilimsel Etüt Çalışmaları Tamamlandı
Van Çevre ve Şehircilik Müdürü M. Taha Al, 23 Ekim ve 9 Kasım depremleri sonrası Van ilinde yapılan yerbilimsel etüt çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

 

Van Gölü Suyu Temiz Çıktı
Gölün 28 ayrı noktasından alınan numuneler sonucunda suyun temiz olduğu ve vatandaşların gönül rahatlığıyla gölde yüzebileceği belirtildi.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: Milletvekili Bilici, Halkın Sorunlarını Dinledi
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, en büyük mutluluğun halkla birlikte iftar sofrasında oturmak olduğunu belirtti.

 

Kuzgunkıran Tüneli Nihayet Açılıyor
Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Van-Bitlis karayolu üzerindeki Kuzgunkıran Tüneli`nin ağustos ayı içerisinde açılacağını söyledi.

 

İKİNİSAN GAZETESİ: Tarihi Mekan Otlak Olarak Kullanılıyor
Rus işgali ve Ermeni isyanı sırasında yakılarak harabeye çevrilen eski Van şehri, sit alanı olmasına rağmen hayvan otlağı olarak kullanılıyor.

 

Karaloğlu Umreden Dönen Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Van Valisi Münir Karaloğlu, umreden dönen 30 depremzede öğrenci ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

ŞARK YILDIZI: Çobanları Dövüp Koyunları Aldılar
Van`ın Çaldıran ilçesinde sınırı geçen İran askerlerinin çobanları dövüp 238 koyunu gasp ettiği iddia edildi. Çaldıran ilçesinin Soğuksu köyünde oturan Mehmet ve Seyfettin Bingöl isimli amca çocukları, 7 Temmuz günü sınırı geçen İran askerlerinin Türkiye topraklarında otlayan 238 koyunu gasp ettiklerini ileri sürdü.

 

Arvas: Van`da İbadethane Sıkıntısı Yok
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kentte yaşanan depremlerin ardından bazı camilerin hasar gördüğü bazılarının da onarıma alınacağını belirterek, \"İbadet için kentte mekan sıkıntımız yok. Her türlü tedbir alınmıştır.\" dedi.

 

BÖLGE GAZETESİ: \"AFAD`a Yapılan Operasyon Haklılığımızın İlk Kanıtıdır\"
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Serhat Bayram Özaydın, daha önceden hasar tespit raporlarında hatalar olduğunu ve Van halkının mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylediklerini belirterek, \"4 gün önce AFAD`a yapılan operasyon bu haklılığımızın ilk kanıtıdır.\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir