• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Milli Eğitimden Üniversite Tercih Danışmanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa`da üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti verilmesi için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Üniversitesi arasında protokol imzalandı. İmzalanan bu protokolle 2012 YGS-LYS sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak Bursa genelindeki tüm resmi ve özel okul öğrencileri ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilecek.

 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Bursa`nın tüm ilçelerinde danışmanlık hizmeti verilecek. İl genelinde 17 noktada danışma bürosu kurulurken, il merkezinde ise 6 okulda danışma hizmeti verilecek. Osmangazi ilçesinde Necatibey ve Zübeydehanım Kız Teknik ve Meslek Liseleri danışma bürosu olarak belirlenirken, Nilüfer ilçesinde Ahmet Erdem Anadolu ve Fatih Liseleri, Yıldırım ilçesinde ise Ertuğrulgazi ve Ahmet Vefik Paşa Anadolu Liseleri danışma bürosu olarak belirlendi.

 

Üniversite tercihi yapan öğrenciler isterlerse kendi ilçelerinde kurulan danışma bürolarından destek alabilecekler. Bürolarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi tarafından görevlendirilen Rehber Öğretmenler görev alacak. Protokol kapsamında belirlenen danışma büroları tercihlerin son günü olan 3 Ağustos`a kadar hizmet verecek. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir