• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre Mustazaflar Cemiyeti`nden 2 Bin Aileye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi mübarek Ramazan ayında fakir ve muhtaç aileler için 2000 bin aileye yardım kumanyası dağıttı.

Mustazaflar Cemiyeti Yardım Komisyonu Başkanı Hacı Topal, Ramazan ayında yaptıkları ve yapacakları yardımlar ile ilgili olarak basına açıklamada bulundu.

Cizreli hayırsever iş adamlarının yaptıkları yardımlarla Ramazan ayının başında toplam 2 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Topal , \"Bu yardımlarımızı daha önce tespit ettiğimiz 2 bin muhtaç ve birinci derece ailelere ulaştırdık.\" diye konuştu.

Hacı Topal, \"Hayır ve bereketin bol olduğu rahmet ayı Ramazan ayında da hazırladığımız kumanya paketlerimizi yaklaşık 2500 aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesine başvuran fakir aileye sayısı şuana kadar 8 bini geçmiş bulunmaktadır. Öncelikli olarak birinci derece muhtaç olan 2 bin aileyi yardımı yapıldı. Biz Mustazaflar Cemiyeti olarak ramazan ayı ibadet ayı olmasından ziyade ayni zamanda yardımlaşma ayı olarak da dile getiriyoruz. Cizre`de yaşayan o kadar çok fakir aile var ki bu ayda bile Adana Giresun gibi ilere mevsimlik işçi olarak gitmişler. Bu milletin ne kadar fakir ve yardıma muhtaç olduğunu göstergesidir.\" diye konuştu.

Topal, dernek olarak hem Cizre ilçe merkezi hem de Cizre`ye yakın 100 köye yardım yaptığını dile getirdi. Dernek olarak 5 ayrı ekip ve 100 yakın günülü olarak dernek deposunda gece paketleme işlemi yaptığını ve gündüz dağıtıma çıktığını söyleyen Topal, \"Her ne kadar Cizre de sıcaklık 50 dereceye çıksa da çalışmalarımızı aksamadan sürdürüyoruz çünkü bizler hizmet aşığıyız.\" dedi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir