• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Kavurucu Sıcaklığa Rağmen Oruçlu Çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Batman`ın Kozluk ilçesinden Malatya`ya kayısı toplamaya gelen işçiler, kavurucu sıcağa rağmen oruç tutuyorlar. Yoksulluktan dolayı sabah 7`den akşam 7`ye kadar çalışan mevsimlik işçiler, Ramazan ayını çalışarak geçirmek zorundalar.

 

Batman`da iş bulamadıkları için memleketlerinden uzak yerlerde çalışmak zorunda olduklarını dile getiren işçilerden Emin Tarhan, \"Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi işlerimizi biraz zorlaştırsa da oruç tutmaktan vazgeçmiyoruz. Kazanacağımız 30 TL için Allah`ın emrini çiğnemeyiz \" dedi.

 

Batman`dan ailece altı kişi geldiklerini söyleyen Tarhan, kazanacakları para ile kış mevsiminin ihtiyaçlarını gidereceklerini ifade etti.

 

Kerem Tarhan ise senenin büyük bir bölümünü gurbet ellerde çalışarak geçirdiklerini ifade etti. Kerem Tarhan, yaz mevsiminde çalışarak okul ihtiyacını karşıladığını söyledi. Tarhan, \"memleketimizde iş imkanlarının olmaması bizleri bu yaz sıcağında hem de oruçlu olarak çalışmaya zorluyor. Aksi halde ihtiyaçlarımızı gideremeyiz\" dedi. (Mesut Gözlü - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir