• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yiğit Bulut`un Sansürsüz programına katıldı. Yiğit Bulut, son MYK`da öğrenci harçlarının kaldırılması konusunu gündeme geldiğini ve bu konuda çalışma yapılması talimatı verip vermediğini sordu.

HARCI KALDIRIYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda karar aldıklarını belirterek, ``Şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar şu anda çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyorum, bu benim bütün arkadaşlarıma teklifim. Onlar da şu anda bunun nihai çalışmasını yapıyorlar`` dedi.

BAKALIM NE PANKARTI AÇACAKLAR

Bu konuda protesto eden gençleri de eleştiren Erdoğan, "Bakanlarımız, milletvekillerimiz üniversitelere gittiğinde protesto ediliyorlardı. Öğrenciler pankartlar açıyorlardı. Bakalım üniversiteli gençler bundan sonra ne pankartı açacak" dedi.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER HATIRLATILDI

Gazeteci Fehmi Koru`nun tutuklu öğrencileri hatırlatması üzerine Üniversite öğrencilerinin tutuklanaması veya yargılanmasıyla ilgili olaylara da değindi. Erdoğan, üniversiteli öğrencinin de katil olabildiğini, cinayetler işleyebildiğini bunun geçmişte ve bugünde örnekleri olduğunu söyledi. Erdoğan, geçmişte okullardaki olaylar yüzünden okuluna devam edemediğini, bugün de yine aynı durumun yaşanmasını istemediğini dile getirdi. "Bilim Kurulu toplantılarına gelip eylem yapıyorlar. Bunlara karşı hiçbirşey yapmayacakmıyız. Eyvallah mı edeceğiz. O toplantıda yapılan herşey ülkenin geleceği tartışılıyor, bakanlar, akademisyenler üst düzey yöneticiler var. Bunlar yapılırken güvenlik güçleri bunlara seyirci kalırsa ben de ülkenin yöneticisi olarak niye görevinizi yapmıyorsunuz diye sorarım." dedi.