• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Ve Sıra Geldi Ahmet Necdet Sezer`e
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu`nun Meclis`in yeni yasama yılında yürüteceği çalışmalar kapsamında özellikle 28 Şubat postmodern darbe süreci ve 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili "kritik" isimlerle görüşme yapacak.

Komisyonun yeni yasama yılında ilk etapta dinleyeceği isimlerin başında eski Başbakan Tansu Çiller geliyor. 28 Şubat sürecinde Refahyol Hükümeti`ni "dönüşümlü başbakanlık" formülüyle sürdürme planı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`e takılan Çiller, Komisyon Başkanı Nimet Baş`a "Her şeyi anlatacağım." taahhüdünü vermişti. Yine eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Çevik Bir`le cezaevinde görüşme kararı alan komisyon, 27 Nisan e-muhtıra süreciyle ilgili olarak dinleyeceği isimler arasında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`i de eklemeyi planlıyor. Komisyon sözcüsü AK Partili İdris Şahin, "Sayın Sezer`in de dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak komisyon olarak bu konuda bir karar almış değiliz." karşılığını verdi.

Komisyonun yeni yasama yılında dinleyeceği kritik isimlerden biri de Refahyol Hükümeti`nin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan. 28 Şubat sürecinde, asker ve sivil kanat arasında stratejik bir konumda görev yapan Tayan, MGK kararlarını ilk imzalayan bakandı.

Tayan, o süreçte "asker yanlısı" tavrı sebebiyle parti içinde yoğun eleştirilere hedef olmuştu.

28 Şubat MGK`sının ardından dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan`a ağır eleştiriler yönelten Osman Özbek Paşa`ya karşı yaptırım istemlerine hükümet içinde karşı çıktığı ileri sürülen Tayan, Refahyol`un ardından kurulan Anasol-D hükümetinin 8 yıllık kesintisiz eğitim yasasına da partisine rağmen "kabul" oyu vermişti. Turhan Tayan, davet gelmesi halinde komisyona gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya "Şu aşamada henüz bana iletilmiş bir davet yok. Ancak davet alırsam, davete katılırım. Ne konuşacağım ne söyleyeceğim ayrı bir şey." cevabını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir