• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
 Arakan`da Yaşananlar Tüyler Ürpertici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, teravih namazından sonra merkez Ulu Cami önünde basın açıklaması yaparak Arakan`da yaşanan katliamları kınadı. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında Arakan`da yıllardır sistematik bir şekilde devam eden zulme ve son zamanlarda yaşanan katliama dikkat çekildi, ırkçı emperyalizmin dünyanın birçok Müslüman ülkesinde olduğu gibi Arakan`da da tüm vahşilikleriyle sahnede olduğu belirtildi.

Arakan`da Yaşananlar Tüyler Ürpertici
Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi yönetim Kurulu üyesi Yusuf Aydın okudu. "Kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Bengal Körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan bir katliam yaşanmaktadır" diyen Aydın, "Arakanlı Müslümanlar, kadın, erkek, yaşlı, çocuk ve hatta kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edilmektedirler. Irkçı ve fanatik Burma yönetimi evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri yok sayarak Dünya`nın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini göstermektedir" dedi.

Aydın, bölgede katliamın yanı sıra zulüm ve işkencelerinde son sürat devam ettiğini belirterek, "Fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, iş yerleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail`in Filistinli Müslümanları Gazze şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır. Her türlü insani yaklaşımdan uzak olan bu fanatik caniler; mescitleri yerle bir ederlerken Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlar, bebekleri annelerin gözleri önünde pişirerek katletme vahşetini de sergilemişlerdir" diyerek bölgede yaşanan vahşete dikkat çekti.

Tüm İslam Ülkelerine Çağrı
Peygamber Efendimiz (sav)`in vefatından yüz yıl bile geçmeden Müslüman tüccarlarla tanışan Arakan`ın yerli halkı İslam`ı seçtiklerini hatırlatan Aydın, "Arakan`da olup bitenler, Yalta Konferansıyla temelleri atılan ve Birleşmiş Milletlerin şemsiyesi altında ikame eden yeni dünya düzeninin insanlığa tek getirisinin kanla sulanan kaos ortamı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Başta Türk Dış İşleri olmak üzere tüm İslam Ülkeleri Arakan`daki katliamı uluslararası platformlara taşımalı ve çıkarları için Libya`ya müdahale eden, Suriye`ye dair rant hesapları yapan batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir. Burma yönetimine askeri, ekonomik ve siyasi destek mutlaka kesilmeli, uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan`a girişi garanti altına alınmalı ve Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim hakları, kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde, Arakan`da yüreklerimizi parçalayan bu tablo; Suriye`de yaşanan süreç İslam Ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacakları bir İslam Birliğinin eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Aydın, ayrıca yaşananlara karşı tüm Müslümanları duyarlı olmaya davet etti. Toplanan kalabalık tekbir sesleri eşliğinde dağıldılar. (Murat Dalgın, Fırat Arslan, Sinan Bilici- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir