• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...

ADANA - Seyhan İlçesi Pazarlar Caddesi esnafını dolaşarak Ramazan ayının gelmesiyle beraber fiyatlar genel düzeyinde bir artış olup olmadığını sorduk.

Pazarlar caddesinde kuru bakliyat ve baharat satışı yapan bir esnaf, \"Fiyatlar geçen yıla oranla çok düşük, ama işler durgun. Bunun sebebi havalar çok sıcak olmasından kaynaklanıyor. Kentte neredeyse kimse kalmadı. Bu yıl ki Ramazan`ın yeni mahsule denk gelmesi de gerek kuru bakliyatta gerekse baharatta fiyatlar seviyesinin düşmesine sebep oldu\" dedi.

Konuştuğumuz bir diğer esnaf ise, \"İş olmadığı için karımızdan kısarak fiyatları düşürdük. Geçen yıl bu zamanlar müşterimize yetişmekte zorlanıyorduk, bu yıl maalesef tam tersi bir durum var. Bir örnek verecek olursak, geçen yıl kaliteli bir kuru kayısı kilosu 8 liradan satılırken bu yıl 6 liraya kadar düştü\" dedi.

Piyasanın çok durgun olduğunu söyleyen bir Şarküteri sahibi ise, \"ürünlerimizin fiyatlarında hiçbir değişiklik yok. Ama buna rağmen işler çok durgun, müşterilerimize şunu söylemek isterim ki, ürünlerimiz denetimi yapılmış ve birinci kalitedir. Marketlerde bu kalitede ve ucuzlukta ürün bulamayabilirsiniz onun için sizleri pazarlar caddesine bekliyoruz\" dedi.


Röportajımız sırasında alış veriş yapan bir vatandaş ise \"Fiyatlar gerçekten çok uygun ama bizim bütçemiz buna dahi yetmiyor. İşsizlik Adana`da almış başını gidiyor. Bu yüzden vatandaş kanaat ederek kemer sıkmak zorunda kalıyor\" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)