• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Umreden Dönen Öğrenciler İftarda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İftar yemeğine Vali Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve umre ziyaretine giden 30 öğrenci ve aileleri katıldı. Yemek sonrası umre seyahati sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan slayt bir sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrenciler adına Emrah Taşdemir, kutsal topraklarda yaşadıklarını anlatarak, bu imkânı sağlayanlara bir `teşekkür` konuşması yaptı.

Kutsal yolculuğun bir afişle başladığını belirten Taşdemir, \"Oturduğumuz konteynır kentte görmüş olduğumuz afiş bizlere pek inandırıcı gelmese de, gerekli yerlere başvurduk. Bu başvurular neticesinde ilk olarak sınava tabi tutulduk. Ardından yapılan sözlü mülakat sonucunda 30 arkadaşımızla umre ziyareti kazandık. Ve kutsal yolculuğumuz Van Ferit Melen Havaalanı`nda başladı.\"

Kutsal topraklara ulaştıklarında kendilerini ilk heyecanlandıranın Kâbe`yi görme anı olduğunu kaydeden Taşdemir, duygularını ve yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi, \"Kâbe`nin önüne gelene kadar başlarımız öne eğikti. Kâbe`nin karşısına geldiğimizde başımızı kaldırdığımızda direk Kâbe`yi karşımızda görünce içimizde olan aşk bizi parçalıyordu. Bu aşk ve heyecanımız daha da arttı. Peygamber Efendimizin bir hadisinde buyurduğu gibi `Kâbe`yi ilk gördüğünüzde edeceğiniz ilk dua önemlidir` buyurmuşlardı. Daha önce Beytullah`a gelmeden kafamızda tasarladığımız dualarımız vardı, gerçekten orayı gördükten sonra ister istemez dualarımız değişti. Beytullah`ı karşınızda görüyorsunuz oradaki heyecan anlatılmaz. Rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder.\"

Vali Karaloğlu`nun sen hangi duayı yaptın sorusuna karşılık Taşdemir \"Benim ve tüm Müslümanların hayırlı dualarını kabul et` diye biz orada tüm Müslümanlar ve tüm Vanlılar için dua ettik. Biz depremden sonra büyük bir manevi boşluğa düşmüştük. O boşluğu umre ziyaretinde doldurmuş olduk. Allah herkese nasip etsin\" dedi.

Öğrenciler yemek sonrasında Vali Karaloğlu`na Kutsal Topraklardan getirdikleri Kur`an-ı Kerim`i hediye ettiler. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir