• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`ın Kanayan Yarası: İluh Deresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -12 Mahalle ve 2 köyden geçerek Batman Çayı`na akan İluh Deresi hastalık yuvasına dönmüş durumda. Derenin temizlenmemesi ve kimsenin ilgilenmemesi mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Dergâh Camisi görevlisi Kadir Atnan, \"Her gün çocuklar bu dereye giriyor. İçinde oynuyor, hastalık oluyor. Burası hiç temizlenmiyor. Gerekirse Valimizden, Belediye Başkanımızdan olsun burayı temizlemelerini ve bir çeki düzen vermelerini istiyoruz. Burası çöp yığınına dönmüş, buraya bir çeki düzen verseler ferahlarız\" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Musa Şimşek, \"Bu dereye atılan çöplerin çok yanlış olduğunu ve ayıp bir şey olduğunu söylemek istiyorum. Aslında bu dere kenarlarına çöpün atılmaması lazım. Yazıktır, insanlar buradan gelip geçiyor hep hastalık oluyor. Buranın böyle olmaması lazım, temiz olması ve kimsenin çöpünü atmaması lazım. Bu dere çöp yuvasına dönmüş durumdadır. Yetkililerin buna el atması lazım\" ifadelerini kullandı.

İluh Deresiyle kimsenin ilgilenmediğine dikkat çeken mahalle sakinlerinden Numan Sonğur, \"Kimse yok mu buraya bakacak. Bu 80 senedir bu çay aynıdır. Kimse ilgilenmeyecek mi? Böyle mi kalacak? O gün yaşlı bir kadın girdi ellerimizle çıkardık onu. Yazıktır günahtır. Artık insanlar bu çayın yanında gidemez oldular. Sürekli burunlarını kapatıp yanından gidiyorlar. 2 arkadaşım bu çay yüzünden hastanededirler. Bari buraya bir korkuluk yapın\" diyerek yetkililere seslendi. (Veysi Rüzgar, M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir