• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Katliamı Anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

COX`S BAZAR - Myanmar`ın Arakan bölgesinde uğradıkları dini ve etnik ayrımcılık ve şiddet olaylarından kaçan Rohingya Müslümanları Bangladeş`e gelmeye devam ediyor.

Canlarını kurtarmak için her şeylerini geride bırakarak meşakkatli yolculukların ardından Bangladeş`e ulaşabilenler sınırdaki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor.

Myanmar`dan birkaç gün önce Bangladeş`e sığınan Abede Hatun adlı kadın, "Arakan`da evimizde otururken evimizi bastılar. Kocamı ve kardeşimi öldürdüler. Bana da işkence ettiler ve öldü sanarak nehrin kenarına attılar" dedi.

Öldürülenlerin cesetlerinin de kendilerine verilmediğini anlatan kadın, "Öldürdükten sonra araçlara yükleyip cesetleri götürüyorlar. Kendi cenazelerimizi bile gömemiyoruz. En fazla işkence genç kızlara yapılıyor. Onlara tecavüz edip işkence yaparak öldürüyorlar. Çocukları alıp taş gibi fırlatıyorlar. Arakan`da yiyecek bulamıyorduk. Hayatta kalmak için muz ağaçlarının gövdesini yiyorduk, onlar bile tükendi" diye konuştu.

Son dönemde Müslümanların evlerinin molotofkokteylleri atılarak yakıldığını ifade eden Abul Kelam, Arakan`da Müslümanlara yaşama hakkı tanınmadığını anlattı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir